Gearshow en Workshopfestival op Amsterdam Guitar Heaven 2022, za 26 november, 12.00-19.00umber

In 8 zalen van Q-Factory Amsterdam

Events 06-11-2022 07:11

Zaterdag 26 november tussen 12 en 7 is er de zesde editie van Amsterdam Guitar Heaven in Q-Factory Amsterdam, met heel veel merken op de Gearshow Gitaar & Bas, een Workshopfestival met als centraal thema 'Pedals & Sounds' en een slotconcert als afsluiting. Lees er in dit artikel alles over en bestel je ticket!

Vorig jaar was Amsterdam Guitar Heaven een groot succes. De combinatie van de Gearshow Gitaar & Bas en een workshopfestival in zes zalen van Q-Factory was een gouden greep. Dat gaan we dit jaar weer doen: de nieuwste gear om je aan te verlekkeren en uit te proberen bij de stands in de Grote Zaal en Foyer en workshops in diverse zalen van het gebouw, waaronder de Atlantis Studio en het Abbey Road Institute. En afsluitend een slotconcert.

Amsterdam Guitar Heaven
zaterdag 26 november
Q-Factory, Atlantisplein 1, Amsterdam 
5 minuten lopen vanaf station Amsterdam Muiderpoort
Eronder parkeren: parkeergarage Oostpoort

TICKETS
Tickets kun je bestellen bij Ticketmaster
Gearshow + Workshopfestival + Slotconcert € 12,50*
Studenten € 7,50
* Ticketprijs is inclusief servicekosten en betalingskosten.

Er zijn nog kaarten aan de zaal.

Download hier het blokkenschema

 

Amsterdam Guitar Heaven is een project van: 

Amsterdam Guitar Heaven kent drie onderdelen

Gearshow Gitaar & Bas 12.00-18.00 uur
De nieuwste gitaren, bassen, amps, pedalen, software en accessoires zien en uitproberen in de Grote Zaal van Q-Factory en de Foyer ernaast.

Workshopfestival 13.00-18.00 uur
Als ieder jaar presenteert Amsterdam Guitar Heaven een breed palet aan clinics, workshops en masterclasses. Gitaar en bas. Van klassiek tot metal. Voor beginners en gevorderden. De workshops vinden plaats door het hele gebouw heen, waaronder de Atlantis Studio en het Abbey Road Institute, met veel individuele aandacht en participatie. De workshops concentreren zich rond twee thema’s:

  • Pedals & Sounds workshops: Een tour langs alle mogelijkheden van effecten, amp- en effectsimulaties, profilen, loopen en meer, door de beste gitaristen en bassisten uit de Benelux uit de doeken gedaan in clinics en workshops! Inclusief een interview met pedalenkoning Vedran Mirčetić vanaf pagina 44.
  • StageCoach Sessions
    Jan Wouter Oostenrijk en zijn kwarttoongitaar, inclusief interview vanaf pagina 54.

Slotconcert 18.00-19.00 uur
We besluiten de dag met een wervelend slotconcert dat we binnenkort op onze site en socials bekend gaan maken.

Gearshow Gitaar & Bas
Op de Gearshow Gitaar & Bas kunnen de bezoekers de nieuwste gitaren, bassen, amps, pedalen, software en accessoires zien en uitproberen. We verwachten een 20-tal exposanten, van de grootste merken tot boetiekmerken en bouwers. Merken die al hebben toegezegd aanwezig te zijn in alfabetische volgorde: AmpliTube pedalen, Aristides gitaren en bassen, Beetronics Effects pedalen, Blackstar versterkers en pedalen, Carl Martin pedalen, Córdoba gitaren, Cort gitaren en bassen, Crafter gitaren, Crazy Tube Circuits pedalen, Curt Mangan snaren, Digitech effecten, Dophix pedalen, Dejawu gitaren, Dunlop accessoires, Ernie Ball snaren, FGN gitaren, GR Bass basversterkers, GR Guitar gitaarversterkers, Guild gitaren en bassen, Hagstrom gitaren en bassen, Hercules statieven, Heritage gitaren, Ibanez gitaren, bassen en effecten, Rockett Audio Designs pedalen, Korg effecten en tuners, Lâg Guitars gitaren, Laney versterkers en pedalen, Levy’s Leather gitaarbanden, Livezoner in-ear monitors, Luthiers Bosma jazzgitaren, Martin gitaren, Mr Drubbel gitaren, MXR pedalen, Pedaltrain pedalboards, Schecter gitaren en bassen, Sib Systems microfoons, Sire Larry Carlton gitaren, Sire Marcus Miller bassen, Source Audio effecten, Spector basgitaren, Stagg accessoires, Stefy Line straps en gigbags, pedalboards, Sterling by Music Man gitaren, Strymon pedalen, Ultimusician accessoires, Vox effecten, gitaren, Walrus Audio effecten, Warm Audio pedalen, Way Huge pedalen, Wild Dog pedalen.
Meer info elders op Gitarist.nl


Workshopfestival ‘Pedals & Sounds’
Als ieder jaar presenteert Amsterdam Guitar Heaven een breed palet aan clinics, workshops en masterclasses. Gitaar en bas. Van klassiek tot metal. Voor beginners en gevorderden. De workshops vinden plaats door het hele gebouw heen, met veel individuele aandacht en participatie. 

De workshops focussen zich dit jaar op het thema ‘Pedals & Sounds’ voor gitaar en bas. Een tour langs alle mogelijkheden van effecten, amp- en effectsimulaties, profilen, loopen en meer, door de beste gitaristen en bassisten uit de Benelux uit de doeken gedaan in clinics en workshops!
Maar ook andere thema's komen aan bod deze dag. 


De eerste namen zijn bevestigd
GITAARWORKSHOPS:

* Vedran Mircetic (De Staat) - foto Erwin Klomp
* Bert Meulendijk (Kemper-expert)
* Alex Hutchings (Boss)
* Marcel Coenen (Cort, Godscum)
* Age Kat
* John-F Klaver
* Django Trienes (The Visual)
* Jasmine van der Waals (Loupe, Stella)
* Emiel de Nennie (Eut) 
* Jan Wouter Oostenrijk (StageCoach Sessions) 
Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

BASWORKSHOPS:

* Xander Vrienten (Jett Rebel)
* Bas Nuiver (Alain Clark, Miss Montreal)
* Tom Radsma (Nemsis, Cloud Cafe)
* Madelief van Vlijmen (Madlife)
* Jaimie van Hek (Miss Catharsis)
* Rogier Kerkhof 
Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt.

Meer info over het Workshopfestival, met een toelichting op elke afzonderlijke workshop, vind je elders op Gitarist.nl

We organiseren deze dag samen met onze collega’s van De Bassist, Musicmaker, Guitar Matrix, Gitaarschool Nederland en EGTA.

Amsterdam Guitar Heaven
zaterdag 26 november
Q-Factory, Atlantisplein 1, Amsterdam 
5 minuten lopen vanaf station Amsterdam Muiderpoort
Eronder parkeren: parkeergarage Oostpoort

TICKETS
Tickets kun je bestellen bij Ticketmaster
Gearshow + Workshopfestival + Slotconcert € 12,50*
Studenten € 7,50
* Ticketprijs is inclusief servicekosten en betalingskosten.

Zo was het vorig jaar: 

Amsterdam Guitar Heaven is een project van: 

zoeken
zoeken