Ruben Hoeke Band doet slotconcert op Amsterdam Guitar Heaven

Komende zaterdag 26 november 18.00u in Q-Factory Amsterdam

Events 24-11-2022 17:11

Hij viert dit jaar zijn 30-jarig speeljubileum. Een goed moment om hem te vragen voor een workshop tijdens Amsterdam Guitar Heaven en voor het slotconcert met zijn Ruben Hoeke Band, komende zaterdagmiddag 26 november.

De Ruben Hoeke Band is Mike Kamp, Eric Hoeke, drums en Lucas Pruim, zang. Met hen heeft hij zijn nieuwe album Reloaded gemaakt, dat komende vrijdag 25 november uit gaat komen. Ongetwijfeld zal de band nummers van dat album gaan laten horen komende zaterdag.

We kennen de band al een energieke, stevige rock ‘n’ rollband/ Op reloaded staan zeker smerige rocknummers met wild gitaarwerk, zoals Before The Choir en Busy Boys, maar er is opvallend veel ruimte voor knappe, cleane gitaararrangementen. Vooral de eerste helft van ‘Reloaded’ bevat veel semiballades met bijna Albatross-achtig aandoende cleane gitaren. Benieuwd hoe dat gaat klinken op Amsterdam Guitar Heaven! 

Ruben Hoeke begon al op zijn veertiende met het spelen van gitaar, een plaat van Guns N' Roses was genoeg om zijn voetbal in te ruilen voor de gitaar. Na tien albums is een ding zeker, deze ster speelt de hoofdrol van zijn eigen jongensboek.
Luister naar de nieuwste single van de band:

Electisch, dat is het zeker. Het blues DNA van Ruben hoor je op iedere plaat terug, maar toch weet hij het altijd in een nieuw fris jasje te stoppen. Zijn techniek is verfijnd en als hij gaat graag los op zijn '74 / '75 Gibson Les Paul Standard: ''In de brugpositie zit een 60's Gibson PAF die '3D'-achtig open en helder klinkt. Tot op heden ben ik geen beter klinkende pickup tegenkomen. Het orignele Gibson nek element heb ik ooit vervangen voor een Seymour Duncan Antiquity omdat ik die domweg beter vond klinken.'' Bekijk de video hieronder waarin Ruben Hoeke op deze gitaar speelt:Zaterdagmiddag 26 november kun je van 12 tot 7 genieten van 23 workshops in vijf zalen van Q-Factory, van 52 merken die exposeren op de Gearshow Gitaar & Bas, en een slotconcert om 18.00 uur van de Ruben Hoeke Band. De workshop van Ruben begint om 16.30 uur. 

Amsterdam Guitar Heaven
zaterdag 26 november, 12.00-19.00u
Q-Factory, Atlantisplein 1, Amsterdam 
5 minuten lopen vanaf station Amsterdam Muiderpoort
Eronder parkeren: parkeergarage Oostpoort

TICKETS
Tickets kun je bestellen bij Ticketmaster
Gearshow + Workshopfestival + Slotconcert € 12,50*
Studenten € 7,50
* Ticketprijs is inclusief servicekosten en betalingskosten.

Klik hier voor informatie over het Workshopfestival en de Gearshow Gitaar & Bas op Amsterdam Guitar Heaven.  

 

zoeken
zoeken