Programma Bridge Guitar Festival - 10 t/m 14 mei - 50+ concerten, gitaarbeurs, workshops, talkshows en meer! In en om Eindhoven

Van Reinier Baas tot Steve Vai, met een gitaarbeurs en workshops, en tal van andere activiteiten

Events 06-05-2023 13:05

Het Bridge Guitar Festival. Dat is een ongelofelijke hoeveelheid gitaarevenementen in 5 dagen in mei: meer dan 50 concerten, een tiental workshops, een gitaarbeurs, talkshow Guitar Inside en nog veel meer. Met Gitarist zijn we partner van het festival. Samen met Guitar Matrix organiseren we daar op zaterdag 13 mei overdag de Bridge Guitar Convention, met een gitaarbeurs, gitaarworkshops en een concert van Sjako!.Het Bridge Guitar Festival bestaat gedurende vijf dagen uit diverse onderdelen op verschillende dagen en op tal van locaties. 

Er is het gratis Free City Festival in café's en de openlucht, er zijn zowel gratis als betaalde concerten in de Effenaar, en in Muziekgebouw Eindhoven is er op zaterdag 13 mei de Bridge Guitar Convention: gitaarbeurs met gitaarworkshops en een concert van Sjako!, 's avonds gevolgd door een concert van Steve Vai. En nog veel meer! Héél veel meer!

Check onze Spotify playlist met muziek van alle artiesten op het Bridge Guitar Festival! 


Bridge Guitar Convention, zaterdag 13 mei overdag
Op zaterdag 13 mei, overdag, wordt in Muziekgebouw Eindhoven de Bridge Guitar Convention georganiseerd: gitaarbeurs en workshops.

Op de gitaarbeurs presenteren 's werelds grootste gitaarmerken en heel aantal gitaarbouwers hun gitaren, amps, effecten en accessoires. Kom ze bekijken, voelen en uitproberen!  

Tijdens de gitaarbeurs kun je een tiental workshops in drie zalen van Muziekgebouw Eindhoven bijwonen. 

De Guitar Convention opent om 11.00 uur en duurt tot 17.30 uur. De gitaarworkshops starten om 11.00 uur, de gitaarbeurs opent om 11.30 uur en sluit om 16.30 uur. We sluiten om 16.30 af met een concert van Sjako! 

Meer over het programma van de Guitar Convention? Klik hier.

Alles over de Bridge Convention gitaarbeurs weten? Klik hier.

Tickets? Klik hier! 

Gitarist is partner van Bridge Guitar Festival en organiseert samen met Guitar Matrix de Bridge Guitar Convention op zaterdag 13 mei, overdag. 

DE CONCERTEN
Het concert van Steve Vai met het Metropole Orkest werd als eerste aangekondigd en is inmiddels uitverkocht (een interview met Steve Vai over dit project vind je in Gitarist 386, mei 2023). Maar vrees niet, het aanbod is overweldigend.

Heroes Nights 
Gitaarhelden verdienen een podium. En dat krijgen ze op woensdag 10 mei en donderdag 11 mei op het Bridge Guitar Festival.

Heroes Night Effenaar
Op woensdag 10 mei staan een paar van de grootste rockgitaristen van Nederland op het programma van deze Heroes Night. 
Leendert Haaksma (foto)
Vedran Mircetic
Menno Gootjes 
Alle informatie over dit concert elders op Gitarist.nl

Heroes Night Muziekgebouw 
Nederland is rijk bedeeld met steengoede jazzgitaristen. Op donderdag 11 mei staan drie absolute toppers op hetzelfde podium.
Martijn van Iterson
Reinier Baas
Richard Hallebeek
Alle informatie over dit concert elders op Gitarist.nl

Trio Jan Akkerman, Stochelo Rosenberg, Paulus Schäfer
Woensdag 10 mei staat dit wel heel bijzondere trio in Woensdag 10 mei, Café de Stam in Nuenen. 
Alle informatie over dit concert elders op Gitarist.nl

 

Gratis stadsfestival - ofwel het 'Free City Festival'
Van vrijdag 12 tot en met zondag 14 mei is iedereen welkom op het gratis stadsfestival in het centrum van Eindhoven. In Café Wilhelmina, Altstadt, De Rozenknop, The Jack en in de Kleine Zaal van de Effenaar staan er op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei tal van gitaristen op de podia.
Op zaterdag 13 mei en zondag 14 mei komen daar nog twee buitenpodia bij, op het Wilhelminaplein en op het 18 septemberplein. 
Alle concerten zijn gratis toegankelijk.  

Programma van het Stadsfestival zoals het tot dusverre bekend is: 

Vrijdagavond 12 mei - Gratis Stadsfestival
DAWN BROTHERS (Effenaar Kleine Zaal)
DIG DEEPER (Effenaar Kleine Zaal)
MONTIS, GOUDSMIT & DIRECTIE 
(Café Wilhelmina)
ELLA ZIRINA 
(Café Wilhelmina)
ALABASTER
(The Jack Café)
IRON JINN (The Jack Café)
MEREL VAN HOEK (Cafe ‘t Rozenknopje)
WILLIAM TYLER (Cafe ‘t Rozenknopje)
CROOKED STEPS (Altstadt)
ERICK STECKEL (Effenaar) 
SEVERANT (The Jack Café)
MICHIEL STEKELENBURG - TRIO ONODA (Café Wilhelmina)
DANS DANS, met Bert Dockx (Altstadt)

Zaterdagmiddag en zaterdagavond 13 mei - Gratis Stadsfestival
ERJA LYYTINEN
(Wilhelminaplein) - foto
CARDINAL BLACK (Wilhelminaplein)
LEIF DE LEEUW BAND (Wilhelminaplein)
JIMMY DIAMOND (Wilhelminaplein)
HAWXX (Effenaar Kleine Zaal)
NICK DITTMEIER & THE SAWDUSTERS (Wilhelminaplein)
FUNGISTANBUL (Café Wilhelmina)
MAKAS (Café Wilhelmina)
8080 (BOBO) (Effenaar Kleine Zaal)
TANKZILLA (The Jack Café)
BAKLAWAI (The Jack Café)
IGUANA DEATH CULT (Altstadt)
MARIACHI LOS TARASCOS (18 Septemberplein)
GWENIFER RAYMOND (Cafe ‘t Rozenknopje)
GHOST WOMAN (Altstadt)
ANKER (The Jack Café)
ROBIN KESTER (Altstadt)
VOLTAGE (Wilhelminaplein)
INGE LAMBOO (Altstadt)
ECHO BEATTY (Cafe ‘t Rozenknopje)
meer namen worden binnenkort bekendgemaakt

Zondagmiddag en zondagavond 14 mei - Gratis Stadsfestival:
FIVE GREAT GUITARS
(Wilhelminaplein)
FUNGISTANBUL (18 Septemberplein)
AFRICAN STRINGS & DRUMS
MOHAMA SAZ 
STACE (Wilhelminaplein)
ROUFAIDA (Wilhelminaplein)
NUSANTARA BEAT
(18 Septemberplein)

Nog toegevoegd aan de lineup van het Stadsfestival: 
Spencer Mackenzie・Sisters of Suffocation・To Adelaide・The Guru Guru・Lifeless Past・Combo Qazam・True Champions Ride On Speed・Penny・Jornt Duyx・Sjors van der Mark・Wolf Soup

Steve Vai Q&A
Daags na zijn concert met het Metropole Orkest is Steve Vai terug voor een Q&A in de Grote Zaal van de Effenaar, met moderator Co de Kloet, die Vai heeft samengebracht met het Metropole Orkest.
Zet je tevens schrap voor een Blindfold Session met de guitar wizard himself. Dit houdt in dat Steve Vai reageert op diverse songs die Co de Kloet hem laat horen.
Zondag 14 mei, 14.00 - 16.00 uur, Effenaar, Eindhoven
(gratis toegang, maar inmiddels uitverkocht...) 


Programma van de activiteiten en concerten waarvoor je tickets kan bestellen:

Talkshow Guitar Inside 
Guitar Inside -oftewel dé talkshow waarin presentatrice Eefke Boelhouwers, vaste sidekick Niels Guns en diverse, bekende gasten babbelen over de gitaar! Van donderdag 11 tot en met zondag 14 mei vindt er iedere dag van 15.00 tot 16.00 uur een Guitar Inside plaats in Meneer Frits. En jij kunt erbij zijn! Tickets bedragen € 5,-. Er zijn 30 tickets per aflevering beschikbaar: wacht dus niet te lang!

• 11 mei: Guitar Inside met Reinier Baas en Bas van Holt
• 12 mei: Guitar Inside met Merel van Hoek en Ruard Sanders
• 13 mei: Guitar Inside met Gwenifer Raymond en Erja Lyytinen
• 14 mei: Guitar Inside met Paulus Schäfer en Robin Scherpen
Klik hier voor meer info over de gasten en tickets.


Thibaut Garcia
De Frans-Spaanse Thibaut Garcia is een van de meest begaafde, klassieke gitaristen van zijn generatie, bekend van zijn album 'Bach Inspirations' en vertolkingen van het Concerto de Aranjuez (De Kapel, Domus Dela, wo 10 mei). 

Sum Of R en Wyatt E.
Sum Of R brengt een mix van avant-garde metal, drone rock, en psychedelische kraut doom. Wyatt E. hult hun muziek in mysterie: gelaagde instrumentatie en sfeer om een ​​hypnotiserende soundscape te creëren. (Effenaar, do 11 mei)

Corrosion of Conformity 
Met gitarist/zanger Pepper Keenan weer helemaal in de gelederen is Corrosion of Conformity weer helemaal terug. De vieze, thrashy, sludgy stonermetalsound die de gitarist met de band heeft gecreëerd hoort tot het beste van ’s mans oeuvre. Te midden van de vetste riffs die je maar kunt bedenken, hoor je puntige, snijdende solo’s zoals alleen Pepper ze uit zijn gitaar kan laten stuwen. (Effenaar, vr 12 mei)

Tapas Theater 
Deze avond krijg je drie gitaar-acts voorgeschoteld, elk met een Spaans en Portugees tintje, naast diverse tapasgerechten. Reserveer een tafeltje voor 22,50 euro.
Tapas Theater (Theater De Schalm Veldhoven, vrijdag 12 mei)  

The Flower Kings
Niet in Eindhoven, maar even verderop in Helmond speelt de Zweedse progrock band The Flower Kings in het kader van het Bridge Guitar Festival. De band werd opgericht door zanger-gitarist Roine Stolt. Hun 15 studioalbums zijn onlangs allemaal opnieuw uitgebracht door Sony Music. (Cacaofabriek, Helmond, za 13 mei)

Steve Vai & Metropole Orkest, gedirigeerd door Jukka Lisakkila 
Inmiddels uitverkocht. (Muziekgebouw, za 13 mei)

Robin Scherpen 
Klassiek gitarist Robin Scherpen geeft op zondag 14 mei een concert in de Paterskerk onder de noemer ‘Sound & Silence’, waarbij het publiek liggend van zijn prachtige muziek kan genieten.
Sound & Silence (Paterskerk, zondag 14 mei, 14.00u)
Meer informatie

Jett Rebel 
Een ode aan ruim een halve eeuw popmuziek: Jett Rebel eert zijn helden. De muzikale alleskunner zal een scala aan bekende (en minder bekende) classics de revue laten passeren (zo 14 mei, Muziekgebouw Eindhoven).

Nebula
Haal die klassiekers van Nebula nog maar eens uit de kast, want deze verse incarnatie van de band heeft zichzelf al afgestoft en is klaar om Club Void zondag 14 mei in De Effenaar te hypnotiseren met hun spaced out double fuzzed riff madness. Heavy psych avant la lettre, 60's psychedelica op standje 11, fuzzed out stoner, geef het beestje maar een naam. Deze legendarische band uit de 90's L.A. stoner scene is terug met frontman Eddie Glass nog steeds virtuoos op gitaar, vocals en wah wah pedaal! Support act is Hackberry uit Groningen. (De Effenaar, zo 14 mei) 

Meer informatie over Bridge, inclusief ticket-info

zoeken
zoeken