Workshop Jasmine van der Waals op Bridge Guitar Convention zaterdag 13 mei

Muziek en video's van Loupe en Stella

Events 07-05-2023 22:05

Jasmine van der Waals zette zich de laatste jaren op de kaart door prachtige gitaarpartijen te spelen in de bands Stella en Loupe. Jasmine deed indrukwekkende clinics tijdens de Sena Guitar Week en Amsterdam Guitar Heaven en is binnenkort te zien in een workshop tijdens de Bridge Guitar Convention op zaterdag 13 mei 2023. Interview in Gitarist 386 en muziek en video's hier op Gitarist.nl!

foto's door Reinout Bos

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 386, mei 2023. Vanaf vrijdag 14 april in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.  

Zaterdag 13 mei om 12.00 uur opent Jasmine van der Waals het workshopprogramma in de Kleine Zaal van Muziekgebouw Eindhoven tijdens de Bridge Guitar Convention. 

Al bij de eerste noten van de nieuwe single My Hands van Loupe komt het gitaarspel prachtig binnen. 

Jack Pisters programmeerde de workshops op de Guitar Convention en licht toe: “Jasmine maakt echt geweldige partijen: heel ritmisch en tegelijk sferisch. Zij is heel goed in impact houden met soundscapes, de levels van de pedalen goed blijven beheersen. Jasmine heeft een uitgesproken visie, speelt meestal met een vintage gitaar, maar maakt daar heel moderne geluiden mee en heeft heel eigen smaak over wat een gitaar anno nu doet in een band.”

Het is nog heel even wachten op het debuutalbum van Loupe (na 2 ep's), releasedatum 16 juni, maar er zijn al drie singles, waaronder My Hands en de volgende twee. 

Diezelfde songs live: 

Uit het interview met Jasmine in Gitarist mei 2023: 

Je gebruikt onconventionele pedaalvolgordes. Ben je daar veel mee bezig?
“Ja, want veel geluiden staan of vallen daarmee. Ik kom daar wel eens mee in de knoop, want live kan je niet opeens je volgorde veranderen. Ik hou van mijn tremolo als laatste pedaal. Je hebt dan een soundscape met delays, reverbs en oversturing en die tremolo hakt ze in harde stukken. Andersom kan ook cool zijn, maar dan krijg je een ander resultaat: een mild golvend iets. Af en toe gooi ik wat om, zeker als ik een nieuw pedaal heb, maar ik heb aardig in mijn hoofd wat de volgordes doen.”

Het nieuwe album komt in juni uit en er zijn al nieuwe songs uit. Moet je er dan echt voor gaan zitten om die geluiden met optredens te maken?
“Goed dat je dat vraagt, want daar zijn we nu heel erg mee bezig. We gaan weer live spelen en dat is een uitdaging. Ik nam op met meerdere amps. De een clean en een ander met bijvoorbeeld extra delay, oversturing of een gepitchte delay. Ik probeer dat live met een dry/wet-split op te lossen, om zowel de definitie als de geluiden over te brengen. We spelen langere sets en dan wil je breedte en variatie in je sound en dynamiek hebben en het is fijn om je mee te ontwikkelen met wat je in de studio maakt.”

Jasmine is ook de gitarist van de band Stella. Dit is hun nieuwe single. 

Het coverinterview in Gitarist 386, mei 2023: 

 

 

 

zoeken
zoeken