Metalgitaar centraal op podium Meneer Frits tijdens Bridge Guitar Convention

Het Metal Sounds Research Team en workshop Kevin Storm ESP School of Metal Guitar

Events 08-05-2023 22:05

Zaterdag 13 mei staat Muziekgebouw Eindhoven in het teken van de gitaar. 's Avonds speelt Steve Vai in de Grote Zaal, overdag is er een grote gitaarbeurs met een tiental workshops op drie podia. Op een van die podia, in het café 'Meneer Frits' van het Muziekgebouw, doet Kevin Storm (foto boven) een workshop in het kader van de ESP School of Metal Guitar, gevolgd door het Metal Guitar Research Team: 5 metalgitaristen en metalproducer Joost van den Broek buigen zich over de metal sounds en speelstijlen van nu. Ben je metal- of hardrockgitarist - of wil je dat worden - zorg dat je erbij bent aanstaande zaterdag!

12.15-13.00 Kevin Storm
ESP School of Metal Guitar 

13.15-14.00 Metal Sound Research Team

met Joost van den Broek, Ruud Jolie, Bart Hennephof, Marcel Singor, Kevin Storm en Jack Pisters


Kevin Storm
- workshop
ESP School of Metal Guitar 

Hij is de ultieme tourgitarist, altijd klaar om op wereldtour te gaan met nieuw repertoire. Met Thagirion, Heretoir, Shining, en momenteel Vulture Industries. Voor Gitarist start hij in de aankomende juni-editie de videoserie 'ESP School of Metal Guitar', waarin hij vijf metalstijlen onder loep neemt: trashmetal, doommetal, deathmetal, blackmetal en metalcore. In zijn workshop op de Guitar Convention gaat hij in op zijn aanpak snel nieuw repertoire onder de knie te krijgen en natuurlijk geeft hij inzicht in wat je kan verwachten van de videoserie.  

Metal Sound Research Team - panel
met Joost van den Broek, Ruud Jolie, Bart Hennephof, Marcel Singor, Kevin Storm en Jack Pisters

In dit panel gaan vijf illustere gitaristen uit de metal en hardrock samen met de toonaangevende metalproducer Joost van den Broek in op de sounds en speelstijlen van nu:
* omgaan met downtunen
* high gain
* layering
* amps of modeling 
Het panel wordt gemodereerd door gitaarsound specialist Jack Pisters. 
Er is uiteraard ook gelegenheid om vragen te stellen aan de panelleden!

Joost van den Broek is dé producer voor metalbands in Nederland en daarbuiten. Hij werkte met bands als Epica, Arjen Lucassen's Ayreon, Powerwolf, Blind Guardian, After Forever en Navarone. 

Ruud Jolie is de geweldige gitarist van Within Temptation, als sinds 2002. Met de band tourde hij diverse keren de wereld over en won tal van awards. 

Bart Hennephof is 17 jaar lang de gitarist van mathmetal formatie Textures geweest en runt nu zijn eigen School of Music. 

Marcel Singor is een breed georienteerde gitarist, die progrock, fusion en metal combineert en een virtuoze stijl. Bekdn van zijn spel bij kayak en zijn soloalbums. 

Kevin Storm is tourgitarist voor tal van metalbands en schakelt schijnbaar moeiteloos van stijl en sound. 

Moderator van het panel, gitaarsound specialist Jack Pisters, heeft een lange carrière op zijn conto in bands als Avalon, Soylent Green, Keith Caputo, Anouk en SCAR. Richtte 20 jaar geleden de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam op en begeleidde daar leden van bands als Kensington, My Baby, DeWolff en Navarone in hun carrière.


Meer workshops, gitaarbeurs en concert Sjako!
De twee metal-onderwerpen in Meneer Frits, het café van Muziekgebouw Eindhoven, zijn onderdeel van de bridge Guitar Convention. Elders in het gebouw is er een grote gitaarbeurs, en zijn er nog een 8-tal workshops te bezoeken en een concert van Sjako! 
Klik hier voor meer informatie

Tickets bestellen? Klik hier
Gitaarbeurs + workshops + panel + concert € 12,50*
Studenten € 7,50*
* Ticketprijs is inclusief servicekosten en betalingskosten.

Als je al een ticket voor het Steve Vai concert hebt, zaterdagvond 13 mei, ook in Muziekgebouw Eindhoven (inmiddels uitverkocht), dan kun je daarmee ook de gitaarbeurs en workshops overdag bezoeken.

 

zoeken
zoeken