Leendert Haaksma workshop én concert op Amsterdam Guitar Heaven, zaterdag 25 november

Workshop om 13.30u en Leendert Haaksma Trio concert van 18.00-19.00u

Events 03-11-2023 16:38

Leendert Haaksma komt voor een workshop en een concert met zijn trio naar Amsterdam Guitar Heaven op zaterdag 25 november.

 

door Michiel Roelse 

Van Hook tot Anouk: Leendert Haaksma voelt zich net zo thuis met een soldeerbout in zijn hand als met een gitaar op de bühne tijdens een megafestival. Wij spraken hem voorafgaand aan Amsterdam Guitar Heaven. Zijn gouden tip? Goede mensen om je heen die je motiveren en verder helpen…

“Ik heb een zomertour met Anouk afgesloten en ben ook net klaar met de opnames voor The Voice of Vlaanderen. Superdrukke periode achter de rug, dus. Nu ben ik weer bezig met allerlei sessies en er staan wat optredens met mijn eigen band, die we aan het voorbereiden zijn. Daarnaast geef ik nog les op het conservatorium in Rotterdam en werk ik natuurlijk aan Hook versterkers.”

Hook op de Gearshow Gitaar & Bas
Die Hook versterkers zullen ook te zien zijn op de Gearshow Gitaar & Bas, dat andere onderdeel van Amsterdam Guitar Heaven. “Ik heb lang getwijfeld tussen elektrotechniek en gitaarspelen. Uiteindelijk is het dat laatste geworden, maar veel scheelde het niet. Toen ik in de jaren negentig op het conservatorium zat, heb ik de Matchless versterker van een vriend nagebouwd, omdat ik geen geld had om zelf zo’n mooie amp te kopen. Ik maakte versterkers voor mezelf, tot Erik van de Haar er tien bestelde. Dat is het begin van Hook geweest. Er is veel vraag naar kleinere, lichtere versterkers. Daarnaast kijk ik wat ik zelf graag wil. Voor grote klussen blijft een luidsprekerkast met een microfoon ervoor populair, maar veel snelle sessies gaan tegenwoordig vaak direct. Daar heb ik de Wizzard voor ontwikkeld. Als ik iets nieuws aan het uitproberen ben, speel ik er zelf mee en vraag bevriende gitaristen wat ze ervan vinden.”

Urenlang met platen meespelen
Op het Workshopfestival van Amsterdam Guitar Heaven loopt als een rode draad door de workshops heen wat de gitaristen en bassisten hebben gestudeerd en welke tips en aandachtspunten kunnen ze ons kunnen meegeven. Leendert zegt: “Ik heb nooit fanatiek oefeningen gedaan, wel veel geluisterd en nagespeeld als ik iets mooi vond, en dat dan van mezelf gemaakt. Mijn hele ontwikkeling is het gevolg van elke dag urenlang met platen meespelen. Liefst jazzrock. Mike Stern is een voorbeeld voor me geweest, John Scofield en later Steve Lukather. Dus van jazzrock naar poprock. Rauwe bluesrock vind ik ook tof; dat hoor je wel op mijn eigen album.”

12 Combustions Live!
Dat eigen album heet 12 Combustions en met de formatie van dat album komt hij naar Amsterdam Guitar Heaven, met Michel van Schie op bas en Martijn Vink op drums.

Het volledige programma van Amsterdam Guitar Heaven vind je elders op deze site

Amsterdam Guitar Heaven
zaterdag 25 november, 12.00-19.00u
Q-Factory, Atlantisplein 1, Amsterdam 
5 minuten lopen vanaf station Amsterdam Muiderpoort
Eronder parkeren: parkeergarage Oostpoort

TICKETS
Tickets kun je bestellen bij Ticketmaster
Gearshow Gitaar& Bas + Workshopfestival + Slotconcert € 12,50*
Studenten € 7,50
* Ticketprijs is inclusief servicekosten en betalingskosten.

Amsterdam Guitar Heaven is een project van Gitarist, De Bassist, Musicmaker, Guitar Matrix en Gitaarschool Nederland.

zoeken
zoeken