Bridge Guitar Festival wo 29 mei t/m zo 2 juni 2024 in Eindhoven

Bridge Around Town, Bridge Guitar Convention, concerten van Robert Cray tot Floor Jansen - en nog veel meer!

Events 22-02-2024 09:02

Vorig jaar was het Bridge Guitar Festival Eindhoven een eclatant succes. Voor de komende editie doet Bridge er nog een schepje bovenop. Bridge staat voor ‘5 Days Of Everything Guitar’ en met ‘Everything Guitar’ wordt bedoeld dat álles in het teken staat van de gitaar: van grote headlineshows in iconische venues tot huiskamerconcerten, van workshops door gitaarhelden tot een omvangrijke gitaarbeurs, van educatie-projecten voor kinderen tot jamsessies en van álle gitaargenres op één gratis stadsfestival.

Lees hier wat er tot nu toe bekend is over de line-up van 5 dagen gitaarconcerten, workshops en meer. 

Met meer dan 50 acts, uit alle hoeken van de wereld, diverse lokale bands en een genre-breed aanbod is er tijdens BRIDGE AROUND TOWN voor ieder wat wils. Het gratis programma is vrijwel rond, en dit is wat je kan verwachten. 

Standards 
Boogie Beasts 
The sha-la-lee's 
Cloud Cafe 
The People’s Pleasure Grounds
Chica Chica 
Jean-Paul Groove 
WHORSES 
Colour of Pints

Check verderop al die andere actis die komen spelen!  

BRIDGE GUITAR CONVENTION
Ondertussen is ook de ticketverkoopp voor de Bridge Guitar Convention in Muziekgebouw Eindhoven begonnen: gitaarbeurs en workshopdag in één.

Ontdek de nieuwste gitaargear van topmerken, laat je inspireren tijdens de workshops en masterclasses van topgitaristen.

Alle stijlen komen aan bod, van jazz tot metal, via blues naar pop/rock, en zijn zowel gericht op beginners als op gevorderden.

Op de gitaarbeurs vind je zowel elektrische gitaren en bassen als akoestische gitaren. Je krijgt advies van de productexperts in de stands. En als je je pedalboard een upgrade wilt geven, zal je je in een waar luilekkerland voelen.

Veel meer informatie over de convention vind je elders op Gitarist.nl 

Vorig jaar gemist? wees er nu snel bij: de kaartverkoop is begonnen!

Tickets € 12,50, studenten € 7,50

 

CONCERTEN
Sommige gitaristen zijn werkelijk ‘the full package’. Robert Cray is zo iemand: begenadigd (blues)rockgitarist, een warme, krachtige zangstem en erg fijne songschrijverscapaciteiten. Het legde de man geen windeieren: vijf Grammy’s, een paar dikke hits (zoals Right Next Door) en mooie samenwerkingen met grootheden als Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Bonnie Raitt en John Lee Hooker.


‘Funky, cool and bad’, zo omschrijft Cray zijn eigen muziek. Op zijn blauwe Stratocaster fabriceert hij een geluid dat je gelijk herkent. Robert Cray verzorgt woensdag 29 mei met zijn band de openingsshow tijdens BRIDGE 2024 in de Effenaar. Een aftrap die ongetwijfeld goed besteed is aan deze stermuzikant.

Een andere grote naam die Bridge aankondigt is Floor Jansen, die zaterdagavond 1 juni een grote show zal geven in het imposante Klokgebouw. Met een dijk van een stem bouwt ze een crossover tussen symfonische muziek, rock, pop en metal. Dat deed ze al bij After Forever en Nightwish, maar nu als soloartiest. Met gitarist Vincent van Vliet in haar band.


Het moet nogal wat zijn als je de zoon bent van een held in je eigen vakgebied. Van iemand die grenzen heeft verlegd en op handen werd gedragen. Vieux Farka Touré is zo iemand. Hij is de zoon van Ali Farka Touré, één van de meest gevierde gitaarhelden van Mali en het hele Afrikaanse continent. 

Gitaarhelden komen in vele gedaantes. Bij Dinosaur Jr. zit sinds dag één een ware mastodont in de gelederen: J Mascis. Met zijn Fender Jazzmaster en gigantische muur van Marshall Plexi-versterkers heeft hij in het verleden al heel wat trommelvliezen in Eindhoven laten vibreren met zijn heerlijke krijsende gitaargeluid. 

BRIDGE AROUND TOWN
Vanaf vrijdag 31 mei staat heel Eindhoven in het teken van de gitaar. Onder de noemer Bridge Around Town programmeren poppodia, cafés en festivaltenten dagenlang gratis toegankelijke gitaarconcerten. In Café Wilhelmina, De Rozenknop, The Jack, Stroomhuis, Altstadt, Effenaar Kleine Zaal, Muziekgebouw M, LAB-1 en ook buiten o.a. op het Wilhelminaplein staan bij de editie van 2024 tientallen bands geprogrammeerd.

Tijdens Bridge Around Town zal er veel blues te horen zijn! We schreven in 2013 al over Aynsley Lister, over zijn toen al tiende album ‘Home’. In 2022 bracht de doorgewinterde Engelse bluesgitarist zijn tot nu toe laatste uit: ‘Along For The Ride’.

Ook Bombino is er met zijn Toeareg-rock en Sahara-blues. Hij zal ongetwijfeld materiaal laten horen van zijn nieuwe, zeer succesvolle album ‘Sahel’.

De Leif de Leeuw Band is natuurlijk ook onmisbaar op een gitaarfestival. Met Sem Jansen en natuurlijk Leif de Leeuw zelf. 

JB Meijers kom met zijn band.


Ook Zuco 103 komt naar Bridge Around Town, natuurlijk met gitarist Valentijn Bannier

En Anton Goudsmit is er met zijn Ploctones.  

BRIDGE AROUND TOWN wordt nog vetter met de toevoeging van deze 6 fantastische artiesten die de vele podia zullen laten schitteren met magische gitaarklanken!
Mother's Cake / Black Bottle / John Ghost / Gasper Nali / Wh*t !f / Dreaded Bøck & the Hellraisers
Noteer vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni en tag al je mede-muziekliefhebbers. Toegang is gratis, maar de ervaring is onbetaalbaar.. Bekijk alle artiesten via op de site van het festival

 


Terwijl Robert Cray in De Effenaar het festival opent op woensdag 29 mei, is het Sona Jobarteh die dezelfde dag haar bijdrage levert in Muziekgebouw Eindhoven, niet op gitaar maar op de verwante kora. 

 

Natuurlijk komen er in de komende maanden nog heel veel programma-items bij. Volg deze site, het blad en onze socials.

BRIDGE - 5 DAYS OF EVERYTHING GUITAR
Woensdag 29 mei tot en met zondag 2 juni 2024
Brainport Regio + Eindhoven Centrum
 
BRIDGE wordt georganiseerd door initiatiefnemers Muziekgebouw Eindhoven en Effenaar en mede mogelijk gemaakt door Stichting Brainport en mediapartner Gitarist. 

Meer info: bridgefestival.com

zoeken
zoeken