Tom Morello komt 4 juli naar Bergen op Zoom om de SEGA award in ontvangst te nemen

De Sena Performers European Guitar Award

Events 11-06-2024 14:54

Tom Morello is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award. Hij krijgt op 4 juli de prestigieuze award uitgereikt in Gebouw-T In Bergen op Zoom. Gitarist is partner van de SEGA awarduitreiking.

Tom Morello komt met zijn eigen band naar Bergen op Zoom en zal tijdens de Award ook spelen. En natuurlijk zal er rondom de uitreiking een uitgebreid programma worden samengesteld in Gebouw-T.  

Tickets via: www.gebouw-t.nl.

Jack Pisters, voorzitter van de SEGA, noemt Morello een pionier: "Tom Morello is een van die sublieme gitaristen die met zijn band Rage Against The Machine het gitaarlandschap voorgoed veranderde. Met zijn unieke persoonlijkheid en innovatieve speelstijl, die bestaat uit noise, scratches, virtuoze lijnen en ijzersterke gitaarriffs, maakt hij een onvergetelijke indruk. Hij is van grote invloed op gitaarspelen in de 21e eeuw.”

Gert-Jan de Koster, directeur Gebouw-T, is trots dat Morello naar Bergen op Zoom komt om de award in ontvangst te nemen: "Fantastisch dat we Tom Morello in Gebouw-T mogen ontvangen. Een iconische gitarist met zijn kenmerkende gitaarsound in Rage Against The Machine door gebruik van de ’pitch shifter.”

Jean-Paul Heck medeorganisator van de SEGA: "Hij staat al jaren op ons lijstje maar Morello is een van de meest bedrijvige gitaristen in Amerika, die vaak met meerdere projecten bezig is. Samen met John Frusciante van de Red Hot Chili Peppers, Jack White en eerdere winnaar Slash wordt hij gezien als de grootste elektrische gitarist van zijn generatie. Daarnaast heeft hij een duidelijke politieke en sociale mening die hij al jaren op een indrukwekkende manier onder de aandacht weet te brengen.”

Rage Against The Machine
Tom Morello (59) brak in 1992 door met zijn band Rage Against The Machine. De groep uit Los Angeles scoorde dat jaar een monster-hit met de activistische rock-rap song Killing In The Name dat uitgroeide tot een absolute klassieker. Het debuutalbum van de band wordt gezien als een van de beste nummers van de jaren ’90.

Na de nodige mondiale successen met deze band, richtte Morello in 2001 samen met ondermeer Soundgarden-zanger Chris Cornell de supergroep Audioslave op. Daarnaast speelt hij zeven jaar in de band van Bruce Springsteen en verzorgde de gitaren op diens platen Wrecking Ball en High Hopes.

Morello bracht met verschillende grote projecten platen uit waarop muzikanten zoals Eddie Vedder (Pearl Jam) en DJ Steve Aoki actief waren. Met ondermeer Chuck D (Public Enemy) formeerde hij de groep Prophets of Rage.

Morello is zelf erg verheugd dat hij de award in Bergen op Zoom krijgt: "Het maakt mij trots als je ziet wie deze gitaar-award hebben gewonnen!”

Eerder wonnen grote namen zoals Brian May (Queen), Slash (Guns N’ Roses), Steve Vai, Joe Bonamassa, Joe Satriani, Steve Hackett (Genesis), Steve Lukather (Toto) en velen anderen de award. Vorig jaar was het Extreme- en Rihanna-gitarist Nuno Bettencourt die deze bijzondere eer ten deel viel. Morello studeerde politicologie aan de Harvard Universiteit en is ook spreekbuis voor een activistisch progressief Amerika.

Lees elders op Gitarist.nl het interview dat we in 2018 deden met Morello

En check ook het artikel 'De waanzinnige sounds van Tom Morello' op Gitarist.nl.  

zoeken
zoeken