aanmelden
De waanzinnige sounds van Tom Morello
Zijn nieuwe Fender Soul Power Strat in briljante video
Gitarist Extra 28-05-2020 16:05
Je hoort mensen wel eens zeggen dat alles al is gedaan op de elektrische gitaar. Hoezo? Wie zegt dat? Welnee, er is nog zoveel terrein te verkennen, het is nog maar zo’n jong instrument!, aldus Tom Morello in de twintig minuten lange Fender Sessions-video die hij maakte naar aanleiding van de lancering van zijn signature Soul Power Strat. Het is een nieuw model van de legendarische Soul Power gitaar die Morello bij Audioslave gebruikte, de gitaar waar al die wonderlijke geluiden uit kwamen en die nu vergaand gecustomized is in deze signature-uitvoering.

 

Deze allereerste signaturegitaar van Tom Morello hebben we in op Gitarist.nl al uitgebreid aangekondigd. Met de video die op YouTube te bekijken is laat Morello ons alle hoeken van de fabriekshal zien met zijn soundcapriolen. Hij vertelt er bloemrijk over: “Ik stond naar buiten te staren in mijn Hollywood-appartement en hoorde de geluiden van de straat, en ik ging ze op m’n gitaar imiteren: een helikopter, een sirene, dieren…” En in de video laat hij dat alles ook even horen.

“Deze Fender Soul Power signaturegitaar is gemaakt volgens mijn exacte specificaties en is een authentieke replica van het instrument dat me mijn geluid bij Audioslave gaf. Dat was voor mij een periode van hernieuwde artistieke vrijheid en grenzeloze expressie op de gitaar en Soul Power was de sonische wichelroede die de weg wees.”

En waarom nou per se dat ‘Soul Power’ op die gitaar geschreven moet zijn? “Je hebt je spel en je sound, maar er is ook het visuele aspect, waarmee je jezelf als artiest profileert, one more canvas you can paint!” Resultaat: zijn Soul Power gitaar prijkt in The Metropolitan Museum of Art naast de gitaren van Jimmy Page, Keith Richards en Eddie Van Halen: “Het is niet a dream come true, want zoiets kun je niet bedenken van tevoren, maar ik ben wel gaan kijken en heb m’n moeder een foto gestuurd!”