Gitaaravond in Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 28 juni 2024

In het kader van de Guitar Week rondom de SENA European Guitar Award uitreiking

Events 25-06-2024 17:30

Bergen op Zoom staat van vrijdag 28 juni tot en met donderdag 4 juli weer helemaal in het teken van de (elektrische) gitaar. Hoogtepunt wordt de uitreiking van de SEGA Award aan Tom Morello, de wereldberoemde gitarist van Rage Against The Machine, op donderdag 4 juli. Daarnaast zijn er ook diverse andere gitaaractiviteiten te bezoeken, zoals de gratis toegankelijke Gitaaravond op vrijdag 28 juni met allerlei clinics, Q&A’s en optredens, waaronder Harry Sacksioni, Rinus Gerritsen en Vedran Mircetic en op zaterdag 29 juni Rudeboy plays Urban Dance Squad (met Matthias van Beek), een van de invloedrijkste bands uit de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Gitaaravond: clinics, Q&A’s en optredens (vrijdag 28 juni)
Hét evenement rondom clinics, Q&A’s en optredens is terug. Dit jaar niet in het Markiezenhof maar eenmalig bij Poppodium Gebouw-T. De toegang is zoals altijd gratis. Op vrijdag 28 juni vind je hier interessante workshops, gitaar clinics, Q&A’s en optredens van je favoriete muzikanten. De Gitaaravond duurt van 19.00 uur tot 00.00 uur. Medet clinics van:
* Kees Lewiszong (Navarone)
* Vedran Mircetic (De Staat - foto boven)
* Rinus Gerritsen (Golden Earring)
* Merel Bechtold 
* Jack Pisters
* Jannes van Kaam (Bongloard, FFOOSS)
Harry Sacksioni doet een optreden en een Q&A
Bongloard en Whiff
geven liveshows.

Rudeboy plays Urban Dance Squad (zaterdag 29 juni)
Een energievolle avond met Urban Dance Squad, de meest invloedrijke Nederlandse band die ooit bestond. Frontman Rudeboy laat samen met DJ DNA tijden herleven. Met gitarist Matthias van Beek (foto). 
Support komt van hiphop-punker YoungRubbi.

Award uitreiking aan Tom Morello (donderdag 4 juli)
Het hoogtepunt van de Guitar Week is de uitreiking van de SEGA Award aan Tom Morello, wereldberoemd als gitarist van rockband Rage Against The Machine, waarmee hij talloze hits scoorde zoals ‘Killing in the Name’. Op deze mooie avond treedt de Nederlandse (gitaar)top op. Vedran Mircetic (De Staat), Charlotte Wessels (Ayreon), Okke Punt (Snelle), Wesley Franssen (Keenan Mundane) en John Jaycee Cuijpers zijn al bevestigd. Natuurlijk treedt Tom Morello met zijn band op en neemt hij de award in ontvangst. Vorige winnaars van deze prestigieuze prijs zijn onder andere Brian May (Queen), Steve Lukather (Toto), Slash (Guns ’n Roses), Steve Vai, Joe Satriani en Steve Hackett (Genesis). Vorig jaar kreeg Nuno Bettencourt (Extreme) de prijs uitgereikt.

Lees het interview met Tom Morello elders op Gitarist.nl.  

 
SEGA Inspiration Tour (28 juni t/m 4 juli)
Wegens succes op herhaling! De wereldberoemde winnaars van deze gitaarprijs hebben veel jonge gitaristen geïnspireerd en al laten schitteren. Tijdens de Guitar Week ontdek je met een wandelroute (28 juni t/m 4 juli) door het centrum van Bergen op Zoom allerlei inspirerende verhalen van getalenteerde gitaristen uit onze regio. Wie is jouw grote voorbeeld? Wie mag van jou volgend jaar de Sena European Guitar Award in ontvangst nemen?

Tickets kopen en meer informatie
Alle informatie over de Guitar Week is te vinden op de website van Gebouw-T: www.gebouw-t.nl/guitarweek. Voor de SEGA-uitreiking met Tom Morello op donderdag 4 juli zijn nog een paar kaarten te koop, dat geldt ook voor het concert van Rudeboy plays Urban Dance Squad op zaterdag 29 juni. De Gitaaravond op vrijdag 28 juni is gratis te bezoeken.

Met Gitarist zijn we partner van de SENA European Guitar Award evenementen. 

zoeken
zoeken