Gitaarkamp 13 t/m 16 jaar

16 t/m 21 juli in het MHC in Amstelveen

Gitarist Extra 01-05-2012 09:05

Ben je 13, 14, 15 of 16 jaar en wil je deze zomer een week lang van alles doen wat te maken heeft met gitaarspelen? Zoals het meedoen met workshops, het bijwonen van clinics van bekende artiesten en vooral heel veel samenspelen! Doe dan mee met het Gitaarkamp van 16 tot en met 21 juli in Amstelveen, en krijg les van Spike en Anton Goudsmit.

 

Hoe begint een gemiddelde dag tijdens het Gitaarkamp? Nou, je wordt al gewekt met een stevige portie gitaarmuziek. Na het ontbijt begin je met ‘guitaerobics’: een soort aerobics op je gitaar om je vingers los te maken. Met de vingeroefeningen die we hier met de hele groep doen, leer je alvast dingen die je in de workshops nodig kan hebben. Daarna volgt de eerste workshop. Elke dag staat de workshop in het teken van een andere stijl, zoals blues, country of rock. Je leert hier klassikaal verschillende begeleidingspatronen, licks, intro’s en eindes. Daarna word je ingedeeld in een groep waarmee je een nummer instudeert dat je na de lunch op het podium uitvoert.

‘s Middags zijn er clinics. Een clinic wordt gegeven door een beroemde gitarist. Deze gitaristen komen langs om iets voor te spelen, jullie iets te leren en je kan hem vragen stellen. Uiteraard mag je ook met hem op de foto of om een handtekening vragen. Op woensdag komt Anton Goudsmit langs, de superleuke en goede gitarist van New Cool Collective en de waanzinnige Ploctones. Op donderdag geeft Spike van Di-rect een clinic. Na de clinics is er barbecue en wordt er gejamd.  

Maar er zijn nog veel andere gave dingen te doen, zoals een dropping, een airguitarcontest onder leiding van acteur Peter Faber, de bonte avond, sport en spel en Wii Guitar Hero. Er staat een professioneel podium met een PA en een complete backline: drums, microfoons, een bas en versterkers staan tot je beschikking.

Je mag ook je elektrische gitaar meenemen. Er is mogelijkheid genoeg om te spelen en iedereen komt aan de beurt. De hele week is gericht op de bonte avond waar je een optreden verzorgt. Dit mag akoestisch of elektrisch zijn en er is een ‘bandcoach’ die je helpt met repeteren en presentatie.

Wil je meer weten en kijken of je je wilt inschrijven? Ga da naar www.gitaarkamp.nl

Jongeren (13 t/m 16 jaar): 16 t/m 21 juli, MHC, Amstelveen
Minimaal 1 jaar gitaarervaring.
6 dagen: € 375,- incl. verblijf, ontbijt, lunch, diner en workshops

Er is ook een Gitaarkamp voor 16 t/m 19 jarigen:

Jongeren (16 t/m 19 jaar):
23 t/m 28 juli, MHC, Amstelveen
Minimaal 1 jaar gitaarervaring.
6 dagen: € 375,- incl. verblijf, ontbijt, lunch, diner en workshops
Klik hier voor meer informatie.

En er is ook een Gitaarkamp voor 20-plussers:

Volwassenen: 15 t/m 17 juni, De Hertekolk, Epe
20+ met minimaal 1 jaar gitaarervaring.
3 dagen: € 295,- incl. verblijf, ontbijt, lunch, diner en workshops
Klik hier voor meer informatie

Gitaarkamp komt tot stand in samenwerking met Gitarist en Gitarist.nl

zoeken
zoeken