Onze nieuwe videoserie StageCoach Sessions van start met Richville’s Richard van Bergen

Live-registratie met instructievideo, workshop, rigtour en interview

Gitarist Extra 24-04-2020 08:04

In dit artikel op Gitarist.nl vind je de eerste aflevering van onze nieuwe videoserie StageCoach Sessions. Videoserie? Ja! Maar eigenlijk véél meer, want behalve de video's met live performances, workshops, rigtour en interview, vind je de workshop inclusief tabs en het interview ook in Gitarist 350, mei 2020. Online hier op Gitarist.nl kan je ook nog eens de backingtracks horen waarop je kunt meespelen, inclusief de pdf's als downloads! Het kan niet op! De video's vind je in dit artikel, maar natuurlijk ook op ons Youtube-kanaal GitaristVideo. Richard van Bergen, gitarist van het blues & roots-duo Richville, bijt de spits af van deze nieuwe serie. Veel plezier met de eerste StageCoach Sessions!

Vorig jaar zijn we met Gitarist en de andere magazines in onze uitgeverij de serie Aquarium Sessions begonnen: miniconcerten, tutorials en interviews bij ons op de redactie gefilmd.

Dit jaar presenteren we de gloednieuwe StageCoach Sessions, een initiatief van gitarist Matthieu Brandt dat hij samen met ons de komende tijd gaat uitrollen.De video’s, gefilmd op locatie, omvatten topkwaliteit live-opnames van bands, instructievideo’s per muzikant met workshops inclusief tabs, en interviews die zowel op video als in onze magazines gepubliceerd worden.

Richville's Richard van Bergen
In deze eerste editie starten we met het duo Richville, waarbij gitarist
Richard van Bergen zijn aanpak van blues & roots-muziek laat
horen, laat zien en van uitgebreide uitleg voorziet.

In de komende afleveringen van deze serie featuren we Jan-Peter Beijersbergen met als onderwerp ‘gitaar in de studio’, Les Cooles de Ville met Rory Ronde, en 'spelen in een jazzrock-powertrio' met Jerôme Hol.

Live performance & splitscreen workshop
Bekijk hier de twee Richville-livevideo's van 'Love Yourself' en 'Tell Me Your Name' en de bijbehorende workshops. In een  mooie splitscreen instructievideo ontleedt Richard van Bergen zijn partijen in de Richville nummers. Van beide songs vind je onderaan deze pagina ook de noten en tabs in pdf-formaat. Klik op het plaatje om de pdf te openen en desgewenst te downloaden.

Love Yourself live performance & splitscreen workshop


Tell Me Your Name
 live performance & splitscreen workshopBackingtrack

Onderaan deze pagina vind je de tabs van beide nummers. Daaronder vind je weer de backingtracks, met alleen de drumpartij waar je zelf op mee kan spelen. Veel speelplezier! 
 
Interview

In het blad vertelt Richard van Bergen over de rauwe sound die hij nastreeft, het geluid uit de tijd dat de blues overging van akoestisch naar elektrisch, van het platteland naar Chicago, en hoe hij in Richville die ongepolijste 'baggersound' probeert te herscheppen.
Bekijk hier het hele interview dat we met hem en drummer JJ Goossens hadden.

Rigtour
In het blad gaat Richard van Bergen nader in op de gear die hij gebruikt om zijn baggersound te creëren, van mailordergitaren tot een filmprojector-amp. In de rigtourvideo hier laat hij zijn gear zien en horen.

Ons Youtube-kanaal GitaristVideo
Vind alle video's ook op ons Youtube-kanaal GitaristVideo. Abonneer je op het kanaal en klik het belletje aan, dan wordt je altijd gewaarschuwd als we nieuwe videos hebben geupload!  
www.youtube.com/gitaristvideo

Tabs en backingtracks
Klik op de tabs om de pdf te downloaden.  

 

 

zoeken
zoeken