Gitaarsounds van The Beatles door Jac Bico in onze videoserie StageCoach Sessions

12 Beatles songs in 7 video's door de gitarist van The Analogues

Gitarist Extra 23-07-2020 07:24

In onze videoserie StageCoach Sessions analyseert Analogues-gitarist Jac Bico de gitaarsounds van The Beatles. Hij bespreekt in 7 video's de gitaren, effecten, versterkers en typische Beatles-trucs aan de hand van 12 Beatles-songs. Bekijk alle zeven video's in dit artikel!

StageCoach Sessions is een initiatief van muzikant-docent Matthieu Brandt; een project dat hij dit jaar met de magazines in onze uitgeverij uitrolt.

Deze nieuwe videoserie – die mooi aansluit op onze Aquarium Sessions in eigen huis met miniconcerten, tutorials en interviews – draait om registraties op locatie met topkwaliteit live opnamen van bands, instructievideo’s per muzikant. Deze StageCoach Sessions worden altijd gepubliceerd met workshops inclusief tabs, notenwerk en interviews op onze videokanalen en in onze magazines.

In deze aflevering presenteren we de videoserie ‘Gitaarsounds van The Beatles’ met Jac Bico, gitarist van The Analogues, waarin hij aan de hand twaalf karakteristieke Beatles-nummers uitlegt hoe de de gitaarsounds tot stand zijn gekomen.

Jac Bico had al een rijke carrière achter de rug voordat hij vijf jaar geleden gevraagd werd bij The Analogues te komen spelen, de band die inmiddels wereldwijd furore heeft gemaakt met het uitvoeren van alle albums die The Beatles zelf nooit live gespeeld hebben.


The Analogues met helemaal rechts Jac Bico - foto Ferdy Dammen

De StageCoach Sessions videoserie in 7 delen:

Gitaarsounds van The Beatles – Part 1
Something, Maxwell’s Silver Hammer, Octopus’s Garden, Carry That Weight

 

Gitaarsounds van The Beatles – Part 2
Good Morning Good Morning, - Versterking – Helter Skelter – Strawberry Fields Forever

 

Gitaarsounds van The Beatles – Part 3
Let It Be, Revolution, Ob-La-Di Ob-La-Da, Get Back, Here Comes The Sun

 

Gitaarsounds van The Beatles – Part 4
Sidney Katz – Techniek & Routing

 

Gitaarsounds van The Beatles – Part 5
Interview – deel 1

 

Gitaarsounds van The Beatles – Part 6
Interview – deel 2

 

Gitaarsounds van The Beatles – Part 7
Interview – deel 3

 

In Gitarist 353, augustus 2020 vind je een uitgebreid interview met Jac Bico, naast een uitgebreide 12-pagina special over de gitaren van The Beatles.  

Gitarist 353 ligt in de tijdschriftwinkel in Nederland en België tot begin september 2020.

Je kan Gitarist ook los voor € 6,90 bij ons bestellen. We sturen 'm op zonder verzendkosten. Klik hier. 

Of kies voor de nóg betere aanbieding: neem een proefabonnement voor € 15,50. Dan krijg je drie edities thuisgestuurd, zonder verplichtingen. Klik hier

Je kan Gitarist ook digitaal lezen, op je mobiel of tablet. 
Klik hier voor informatie

Klik hier om al onze aanbiedingen te zien

De StageCoach Sessions video’s kun je ook bekijken op ons YouTube-kanaal GitaristVideo. Abonneer je op dat kanaal. Als je ook op het 'belletje' klikt krijg je meldingen als we nieuwe video's online hebben staan. 
www.youtube.com/GitaristVideo 

Matthieu Brandt
Initiatiefnemer, producent en regisseur van StageCoach Sessions Matthieu Brandt maakte voor het Amerikaanse instructievideolabel TrueFire dertien jaar lang lesvideo’s met Europees toptalent.
www.matthieubrandt.com

The Analogues
Van alle shows van The Analogues zijn cd’s en dvd’s gemaakt. Je kunt ze bestellen via www.theanalogues.net. Jac’s TrueFire-cursus over de British Invasion is te bestellen via www.truefire.com. Op dit moment zitten The Analogues in de corona-pauze voor wat betreft live spelen. Het geplande optreden in de Ziggo Dome van september 2020 wordt waarschijnlijk  uitgesteld tot 2021.

zoeken
zoeken