download (1)

Workshop neo-soul gitaar en productie door Rory Ronde in videoserie StageCoach Sessions

Neo-soul Gitaar & Neo-soul Productions in 16 video's, met tabs en (backing)tracks

Gitarist Extra 17-09-2020 09:09

In de zesde aflevering in onze serie StageCoach Sessions presenteren we deze keer gitarist, bandleider en producer Rory Ronde, die aan de hand van twee songs uitlegt hoe hij een neo-soul gitaarpartij bedenkt en speelt, en hoe hij een neo-soul nummer produceert op zijn laptop. Bekijk alle zestien video's in dit artikel!

StageCoach Sessions is een initiatief van muzikant-docent Matthieu Brandt; een project dat hij dit jaar met de magazines in onze uitgeverij uitrolt. 

Deze nieuwe videoserie – die mooi aansluit op onze Aquarium Sessions in eigen huis met miniconcerten, tutorials en interviews – draait om registraties op locatie met topkwaliteit live-opnamen van gitaristen met aansluitende instructievideo’s. Deze StageCoach Sessions worden altijd gepubliceerd met workshops inclusief tabs, notenwerk en interviews op onze videokanalen en in onze magazines.

 

In deze aflevering presenteren we de videoserie Neo-soul Gitaar & Neo-soul Productions met gitarist Rory Ronde.

In Gitarist 355, oktober 2020 vind je een uitgebreid interview met Rory, alsmede de tabs van het nummer Smile. Hier in dit webartikel kan je alle bijbehorende video's zien, kun je de tab van Smile downloaden en meespelen met de backingtrack, en kun je de eindmix beluisteren van Neo-soul Beat, Rory's voorbeeldnummer bij zijn instructievideo's over neo-soul productie. 

Rory Ronde speelt in New Cool Collective en bij Wouter Hamel en is oprichter van de band Les Cooles De Ville. Hij is producer onder de naam Kofi Anonymous. Ook heeft hij twee TrueFire cursussen op zijn naam.

Introductie van de videoserie


 

Neo-Soul Gitaar

Part 1: Smile - Performance

Part 2: Smile - Uitleg deel 1

Part 3: Smile - Uitleg deel 2

Neo-Soul Productions

Introductie - Uitleg door Rory Ronde van de aanpak in de zeven hiernavolgende video’s waarin het opnemen van de track Neo-soul Beat uitgebreid wordt toegelicht.

Part 1: Gitaar opnemen

Part 2: Drumrack programmeren

Part 3: Beat opnemen

Part 4: Bastrack opnemen

Part 5: 2e Gitaar opnemen/Samples toevoegen

Part 6: Tweaken

 

Part 7: Arrangeren

Part 8: Solo

Rory Ronde video-interview in drie delen

 

PDF DOWNLOAD
Download de tabs van Smile met de downloadknop bovenin de linkerkolom. 

BACKINGTRACK
De downloadable backingtrack van het nummer Smile én de eindmix van het nummer Neo-soul Beat vind je onderaan dit artikel.

Backingtrack van Smile

Eindmix van Neo-soul Beat

zoeken
zoeken