aanmelden
Het akoestische nummer: 20 akkoorden die je moet kennen
Audio bij de workshop in Gitarist 359
Gitarist Extra 30-01-2021 09:01
Als er één ding is dat je zelfgeschreven songs naar een hoger niveau tilt, dan is het wel kennis van akkoorden. In Gitarist 359, februari 2021, Het akoestische nummer, vind je de noten, tabs en akkoorddiagrammen bij de workshop 20 akkoorden die je moet kennen. In het blad behandelen we open, sus- en jazz/bluesakkoorden. Hier hoor je de audio van de speelvoorbeelden waarin ze worden toegepast.

De februari-editie van Gitarist (359), hebben we gedoopt tot 'Het akoestische nummer'. In deze special leren we je de belangrijkste akkoorden en speeltechnieken voor akoestische gitaar, die je vervolgens kunt toepassen in een aantal akoestische evergreens, van Ed Sheeran tot Vandenberg.
En je moet natuurlijk ook een akoestisch instrument hebben (of nog één) om dit alles op te spelen, dus kijken we in de testsectie naar maar liefst zes nieuwe modellen, van een leuke budgetgitaar tot dure signatures. Daar zit vast iets van je gading tussen!
Kijk vooral ook naar de uitgebreide workshop in onze serie StageCoach Sessions, waarin Reinier Voet het heeft over de akoestische gitaar in jazz, compleet met online instructievideo’s. Veel speelplezier!

Heb je deze editie van Gitarist nog niet in huis? Bestel 'm bij ons. We sturen op zonder verzendkosten: https://muziekmagazines.nl/gitarist.

Gooi het open
We hebben vier open grepen voor je gecombineerd in een eenvoudig akkoordenschema.

De boel sussen
Sus-akkoorden klinken altijd goed als ze gevolgd worden door een majeur- of mineurakkoord met dezelfde grondtoon.

Feelin’ blue
We spelen deze blues met fingerstyle en hebben tussen de akkoorden wat losse noten en afgedempte snaren toegevoegd om het akkoordenstuk wat aan te kleden.