Yvette Young wil altijd beter worden

Playthrough, live in de studio, demo Ibanez signaturegitaar en meer extra's bij het interview in Gitarist 361, april 2021

Gitarist Extra 25-03-2021 11:03

De laatste jaren hebben we de opmars van een aantal bijzondere talenten meegemaakt, elk van hen op zoek naar een eigen identiteit op het instrument. Een van de meest spraakmakende is Yvette Young. In haar band Covet speelt ze volgens haar eigen regels en gebruikt alternatieve stemmingen, fingerpicking en twee handen op de toets als basistechnieken om de droomwereld in haar hoofd van muziek te voorzien. In Gitarist 361, april 2021 vertelt ze hoe ze haar unieke stijl ontwikkelde met behulp van experimenten, intuïtie en heel hard werken. Hier op Gitarist.nl kun je een playthrough, een livesessie en een gitaardemo bekijken en het laatste album van Covet beluisteren.

foto: Howard Chen

Yvette speelt in de playthrough (met een clicktrack) de volledige gitaarpartij van het nummer Farewell van het laatste Covet-album 'Technicolor'. Ze bespeelt haar Ibanez YY10 signature over een Vox AC10 amp met als effecten een Earth Quaker Devices The Warden compressor, Walrus Audio Julia chorus/vibrato en, op het einde, een Caroline Guitar Somersault (ze zet de Julia dan uit).  

 Een livestudiosessie van Yvette en Covet uit september 2019.

Dr. Yvette Young toont in haar laboratorium alle details van haar Ibanez YY10 signaturegitaar en laat ook horen wat deze bijzondere Talman allemaal kan.  

Het laatste album van Covet, 'Technicolor', verscheen in juni 2020. 

zoeken
zoeken