Myles Kennedy: gitaarpleziertjes uit het systeem

Video en audio bij het interview in Gitarist 364

Gitarist Extra 24-06-2021 09:06

Het grote publiek kent Myles Kennedy vooral als rockzanger bij Alter Bridge en Slash, maar op zijn soloalbums horen we hem ook als gitarist in een rootsy idioom. Zijn tweede album, ‘The Ides Of March’, voegt meer elektrische instrumenten toe voor een frisse rootsrocksound. In Gitarist 364, juli 2021 praten we met Kennedy over het nieuwe album, zijn gitaarspel en natuurlijk zijn gitaren.

The Ides Of March
Over ‘The Ides Of March’ zegt Kennedy: “Mijn eerste soloalbum week zó af van datgene waar mensen me van kennen. Je springt in het diepe. Via dat proces heb ik genoeg over mezelf geleerd om dit album te maken. Wat het precies ging worden had ik op het eerste album al vastgesteld. Hoewel dit wel wat meer een rockalbum is, zijn die elementen uit de Amerikaanse rootsmuziek nog steeds prominent aanwezig.” Beluister hier het album:

Live at the Fox
In onderstaande video's bespreekt Myles Kennedy de achtergrond van drie songs van het album, Get Along, In Stride en Love Rain Down, gevolgd door een live-uitvoering, opgenomen in het Fox theater in Spokane, Washington. In In Stride zien we hem de slide hanteren op een National resonatorgitaar.     

 


 

zoeken
zoeken