Nancy Wilson: verhalenverteller

Audio en video bij het interview in Gitarist 365

Gitarist Extra 22-07-2021 10:07

Nancy Wilson staat al zo’n vijftig jaar op het podium met Heart, maar hoewel haar zingende zus Ann al enkele soloalbums op haar naam heeft staan, kwam het er bij Nancy nooit van. Totdat dit jaar ‘You And Me’ verscheen, waarop Nancy’s folky, akoestische kant centraal staat, maar wel met wat interessante elektrische lagen. In Gitarist 365, augustus 2021 spreken we Nancy over het album en over haar nieuwe Epiphone signaturegitaar.

You And Me
Zoals bij wel meer artiesten recentelijk werd Nancy Wilsons album geboren tijdens de lockdown: “Ik dacht: nu heb ik de tijd. Ik hoef mijn koffer niet te pakken om elke dag in een andere stad te zijn. Dus begon ik weer te schrijven, wat ik al een behoorlijke tijd niet gedaan had. Door de jaren heen heb ik natuurlijk wel veel geschreven, maar bij je eigen verhaal creëren hoort een bepaalde mindset: wat is mijn verhaal? Wat is mijn persona?"

 

4 Edward
Op het album staat het nummer 4 Edward, een eerbetoon aan Eddie Van Halen gespeeld op akoestische gitaar. "Toen Heart met Van Halen toerde vroeg ik Eddie waarom hij nooit akoestische gitaar speelde. Zijn antwoord: 'Ik heb er geen.' Ik gaf Eddie een van de mijne en hij schreef er meteen een liedje op dat mijn hart stal." In de video speelt Nancy het nummer live op een van haar Martin signatures:

Epiphone Fanatic
Begin dit jaar bracht Epiphone een Nancy Wilson signaturemodel op de markt: de Fanatic, gebaseerd op de Gibson Nighthawk van weleer. "Het is een wat vrouwelijker silhouet, een kleine variatie op de klassieke Les Paul-vorm. Het is een gitaar die voor veel mensen wat kan doen en omdat hij wat kleiner van formaat is - niet driekwart - is hij ook niet zo zwaar." Luister wat Nancy nog meer te vertellen heeft over haar Fanatic in onderstaande video:

zoeken
zoeken