Niks dan licks

Audio bij de workshop in Gitarist 370

Gitarist Extra 16-12-2021 09:12

In Gitarist 370, januari 20222 vind je de noten en tabs bij deze workshop. In deze serie geven we elke maand een gevarieerde verzameling licks in de stijl van bekende gitaristen op drie moeilijkheidsniveaus: makkelijk, gemiddeld en gevorderd.

Voorbeeld 1 James Hetfield
Kijk bij dit op de Metallica-manier aangeslagen idee nauwkeurig waar de frase naartoe gaat, met z’n aangehouden tonen, afgedempte noten, powerakkoorden en losse tonen.

Voorbeeld 2 Marc Bolan
Bolan creëerde vaak ritmische interactie tussen de hoge en lage noten van zijn akkoorden. Door die afwisseling breng je je akkoorden tot leven en ontstaat vanzelf een groove.

Voorbeeld 3 Carlos Santana
Dit is een oefening in de dorische modus, inclusief C mineur en F majeur arpeggio’s om de harmonische beweging te ondersteunen.

Voorbeeld 4 Brian Setzer
Hier nemen we een vingerzetting van B dorisch en schuiven of duwen elke kleine terts omhoog naar een grote terts. Zo ontstaat in feite B mixolydisch, maar dan met een country-aanpak.

Voorbeeld 5 Randy Rhoads
We beginnen met een dalend Em arpeggio met steeds een chromatische versiering in de triller. Dat geeft deze lick zijn aparte klank.

Voorbeeld 6 Wes Montgomery
Deze snelle lick in bebopstijl maakt gebruik van akkoordtonen, doorgangsnoten en chromatische versieringen.

zoeken
zoeken