Cory Wong video's en playlist bij het interview in Gitarist 375, juni 2022

Wong's Cafe, Cory and the Wongnotes video's en archiefinterview als download

Gitarist Extra 20-05-2022 07:05

Het gaat funkmeester Cory Wong maar om één ding: de groove. Luister maar naar zijn nieuwe album 'Power Station'! Toch rockt hij er flink op los op zijn album 'Wong’s Cafe' dat eerder dit jaar uitkwam. Cory werd door onze lezers tot funkgitarist van het jaar gekozen, deed onlangs concerten in Utrecht en Amsterdam, en zal zondag 10 juli op North Sea Jazz spelen, zowel met zijn eigen band als met The Fearless Flyers.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 375, juni 2022. Vanaf vrijdag 20 mei in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.  

Cory Wong weet alles van ritme. Als belangrijkste vertegenwoordiger van de moderne funk heeft de Amerikaanse gitarist strak en swingend spelen tot een ware kunst verheven - mensen laten dansen is zijn specialiteit. Hij is het type gitarist dat zelfs één akkoord interessant kan laten klinken omdat hij altijd een spannende manier weet te vinden om dat te spelen.

Cory and the Wongnotes
2021 was een belangrijk jaar voor Wong, met de introductie van een voor en door hem ontworpen Strat, en natuurlijk zijn eigen YouTube-show, met de briljante naam Cory And The Wong Notes.

Check deze vermakelijke episode (een van de vele!)

Beste funkgitarist
Ook werd hij door de lezers van Gitarist uitverkozen tot de beste jazz/funk/fusion/wereld-gitarist ter wereld.

Hij voelde zich hierdoor zo vereerd dat hij bij recente optredens in Utrecht en Amsterdam trots ons blad, opengeslagen op de polluitslagpagina’s, aan het publiek liet zien. 

Fotograaf Walter Goyen stuurde ons deze foto van Cory Wong. Hij werd genomen tijdens Wongs optreden in TivoliVredenburg in Utrecht. De Amerikaanse gitarist laat het publiek trots zien dat hij door onze lezers verkozen is tot beste gitarist in de categorie jazz/funk/fusion/wereld van de Gitarist Poll. Bij zijn optreden in Paradiso in Amsterdam zou hij hetzelfde doen. “Ik had hem het magazine gegeven bij de soundcheck in Utrecht”, aldus Goyen. “Hij was blij verrast en supertrots. ‘Als jullie mij zo waarderen, kom ik zeker terug’, zei hij.”

In Gitarist 375, juni 2022 analyseert hij track voor track zijn album Wong's Cafe (2022). Luister hier naar het album. En pak die Gitarist verbij! 

Playlist van alle 11 (!) albums die hij van 2020-2022 uitbracht.Cory Wong - Live at First Avenue FEB 2022

ARCHIEF Interview uit Gitarist 357, | december 2020.
Download de pdf

 

zoeken
zoeken