StageCoach Sessions videoserie: gipsyjazz gitaar met Mozes Rosenberg

Workshop en interviews bij het artikel in Gitarist 377

Gitarist Extra 21-07-2022 10:10

In de elfde aflevering van StageCoach Sessions duiken we diep in de gipsyjazzstijl met Mozes Rosenberg, leider van het trio The Rosenbergs. Met video's, een gitaarles en de tab van de het nummer Mozology.

StageCoach Sessions is een initiatief van muzikant-docent Matthieu Brandt; een project dat hij in samenwerking met de magazines in onze uitgeverij uitrolt.

Deze videoserie – die mooi aansluit op onze Aquarium Sessions in eigen huis met miniconcerten, tutorials en interviews – draait om registraties op locatie met topkwaliteit live-opnamen van gitaristen met aansluitende instructievideo’s. Deze StageCoach Sessions worden altijd gepubliceerd met workshops inclusief tabs, notenwerk en interviews op onze videokanalen en in onze magazines.

Ongelofelijk swingende jazz spelen op een enorm hoog tempo en improviseren op de meest ingewikkelde schema’s, maar... geen noten lezen, akkoordnamen niet kennen en alleen op gehoor spelen. In de Sinti-cultuur wordt gipsyjazz gespeeld op de voor hun traditionele manier: veel samen jammen in de woonkamer. En de deur staat altijd open voor iedereen die mee wil doen. Dat gaat zo van generatie op generatie.

Mozes Rosenberg is een telg uit de zeer muzikale Rosenberg-dynastie, die inmiddels bestaat uit zijn oudere broer Stochelo Rosenberg, neef Jimmy Rosenberg en de fenomenale zanger en gitarist Johnny Rosenberg. Mozes is frontman van The Rosenbergs, een trio met Johnny Rosenberg en Sani van Mullem op bas. Verleden jaar hebben zij het album ‘Double Scotch’ uitgebracht met als speciale gasten Stochelo en de violist Roby Lakatos.

Mozes Rosenbergs compositie Mozology staat centraal in deze StageCoach Sessions aflevering. Het trio speelde dit nummer, met als gast Stochelo Rosenberg, tijdens de livestream van de cd-releaseparty vorig jaar, georganiseerd door Theo Lens en in zijn geheel te zien op LensTV. Het nummer wordt uitgelegd in een korte videoles met tabs. In het interview met Mozes en bij de videoles worden we geassisteerd door gipsyjazzgitarist Reinier Voet.


PDF van de complete tab van Mozology: Klik hier

 
CD GIVEAWAY!
Mozology staat ook op de cd The Rosenbergs - ‘Double Scotch’. We mogen 10 exemplaren van het album weggeven.
Ga naar Gitarist.nl/giveaway en win!

 

zoeken
zoeken