George Kooymans en Frank Carillo: 'Lachen en gitaarspelen'

Onverwacht album Kooymans & Carillo: Mirage

Gitarist Extra 21-07-2022 21:29

‘Mirage’ was in zekere zin een hobbyproject van George Kooymans en Frank Carillo. Ze namen het album verdeeld over een aantal jaar op, zonder de druk van een release die er moest komen. Door de ALS-diagnose van Kooymans heeft het album toch een bijzondere lading gekregen. We spraken zowel George Kooymans als Frank Carillo. Lees het interview in Gitarist augustus 2022. Een voorproefje hier op Gitarist.nl en luister naar het album.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 377, augutus 2022. Vanaf vrijdag 212 juli in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.  

door Kevin Pasman

“Ik speel al een jaar niet meer”, aldus George Kooymans. “Van mijn plectrumhand zijn twee vingers verlamd. Niet mijn duim en mijn wijsvinger, maar ik kan eigenlijk niets meer beetpakken. Met mijn linkerhand wel, maar die vingers staan dan weer krom. Voor de diagnose een rol speelde, waren we al een beetje bezig om alles af te maken. Crystal Cracking en Ticket To Heaven heb ik hier nog in mijn studio opgenomen met Rinus (Gerritsen) op bas en Dave Menkehorst op drums. Maar dat is live gebeurd, dus dat ging vrij snel.

Lees het interview verder in Gitarist 377. Luister hier naar het album. 

 
Het album was Gitarist Release van de Week op 17 juni 2022

zoeken
zoeken