Niks dan licks

Audio bij de workshop in Gitarist 383, februari 2023

Gitarist Extra 26-01-2023 10:01

In Gitarist 383, februari 2023 vind je de noten en tabs bij deze workshop. In deze serie geven we elke maand een gevarieerde verzameling licks in de stijl van bekende gitaristen op drie moeilijkheidsniveaus: makkelijk, gemiddeld en gevorderd.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 383, februari 2023. Vanaf vrijdag 27januari in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.  

Voorbeeld 1 East Bay Ray (Dead Kennedys)
Deze frase wordt in octaven gespeeld op de vierde en zesde snaar.

Voorbeeld 2 Steve Stevens
Deze riff bestaat uit Dm en C drieklanken die op de drie dunste snaren worden gespeeld. Dan volgt een vet aangeslagen G5 akkoord.

Voorbeeld 3 Paul Jackson jr. (LA-sessielegende)
Elke frase trapt af met een hoog, funky melodisch motief in kwarten. Daarna volgt het contrast in de vorm van lage, losse noten, gespeeld als vraag en antwoord.

Voorbeeld 4 Mark Lettieri
Deze riff is opgebouwd uit korte, ritmische hooks die in een hoog en laag register gespeeld worden. Daardoor lijkt het alsof er twee gitaristen samenspelen.

Voorbeeld 5 Michael Landau
Landau creëert vaak snelle licks door een combinatie van slides en pull-offs.

Voorbeeld 6 Shawn Tubbs (sessie/YouTube-gitarist)
Houd in deze lick vol verrassende wendingen de zestienden strak want het is makkelijk om te gaan jagen als je over de hals vliegt.

zoeken
zoeken