Video bij de test van de Taylor American Dream AD12E-SB

Droomgitaar - lees ook de test in Gitarist 385, april 2023

Gitarist Extra 23-03-2023 10:03

Taylor zegt zelf dat de nieuwe American Dream gitaren “spartaans en minimalistisch” zijn, maar klinken ze daarom ook minder? In de test in Gitarist 385, april 2023 luisteren we met een kritisch oor naar de Grand Concert uit de serie.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 385, april 2023. Vanaf vrijdag 24 maart in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.

Taylors American Dream Series is uitgebreid met een drietal in sunburst afgewerkte modellen: de Grand Concert AD12e die we in het blad testen, de klein uitgevallen Grand Theater AD11e en de Grand Pacific AD17e. Om de kwaliteit hoog en de prijs laag te houden zijn ze basic uitgevoerd, zonder decoraties. Bij deze modellen gaat het volgens Taylor helemaal om “de projectie, sustain en tonale diepte die een gitarist van Taylor mag verwachten, gepresenteerd in een doordacht ontwerp dat puur vakmanschap binnen ieders bereik brengt”. Oordeel zelf in de video.

zoeken
zoeken