Fleddy Melculy's Bart Govers & Tim Toegaert

Nieuw album Antichlist en clubtour april-mei 2023

Gitarist Extra 23-03-2023 07:20

In de afgelopen jaren is Fleddy Melculy uitgegroeid van een project van frontman Jeroen Camerlynck tot een vijfkoppige band. Hun humoristische teksten en beukende hardcore- en metalriffs zijn niet meer weg te denken van de podia in de Benelux. In de aanloop naar de release van hun nieuwe album ‘Antichlist’ spraken we met gitaristen Tim Toegaert (foto boven door Christophe Brysse) en Bart Govers.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 385, april 2023. Vanaf vrijdag 24 maart in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.  

“Jeroen heeft altijd ideeën over de onderwerpen waarover hij het wil hebben”, aldus Bart Govers. “Daar maakt hij zijn muziek omheen, zogezegd. Hij zoekt een soort sfeer waarmee hij het onderwerp wil brengen: in een serieuzer jasje of juist extreem grappig. Vervolgens komt de muziek naar ons toe en mogen we dat finetunen. Dan is het een beetje checken wat er beter kan, of bepaalde riffs bijvoorbeeld niet beter worden als we ze anders spelen.”

De rolverdeling bij de gitaarpartijen is altijd wel duidelijk, vertelt Tim Toegaert: “Bart is de man van de heftige, stevige riffs. En als er iets hoog gefiedeld wordt, dan ben ik het meestal. Als we een set gaan oefenen, is het automatisch al een soort van onuitgesproken afspraak dat ik naar de hoge regionen ga en Bart de heavy dingen voor zijn rekening neemt.”

Lees Gitarist april 2023 voor het interview. Warming up met de video's hieronder!  

Het nieuwe album ‘Antichlist’ komt 31 maart uit.

Tourdata: Paaspop, Schijndel (8-4); TivoliVredenburg, Utrecht (14-4); Muziekgieterij, Maastricht (15-4); 013, Tilburg (16-4); Viernulvier, Gent (20-4); Q-Factory, Amsterdam (22-4); Het Depot, Leuven (26-4); Vera, Groningen (28-4); Doornroosje, Nijmegen (29-4); Le Delta, Namen (11-5)

Playlist Fleddy Melculy 2016-2023

 

 

 

 

 

zoeken
zoeken