Samantha Fish: feestelijke alt-blues

Audio en video bij het interview in Gitarist 387, juni 2023

Gitarist Extra 25-05-2023 10:05

Op het splinternieuwe album ‘Death Wish Blues’ werkt Samantha Fish samen met zanger-gitarist en songwriter Jesse Dayton. In Gitarist 387, juni 2023 vragen we Samantha naar het verhaal achter die samenwerking.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 387, juni 2023. Vanaf vrijdag 26 mei in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.

Op ‘Death Wish Blues’ horen we Samatha op haar ruigst, met haar Gibson SG als perfecte begeleider van haar meeslepende zang. Wat vindt ze zo goed aan de SG? "Hij is best veelzijdig: je kunt hem agressief laten klinken of juist heel dynamisch, en eerlijk gezegd past hij precies in mijn handen. Ik voel me thuis op een SG." 

De SG was niet de enige gitaar die ze meenam naar de studio: "Ik nam ook mijn Jaguar en mijn cigarboxgitaar mee. Als ik die laatste tijdens een optreden niet tevoorschijn haal, dan roepen de mensen: ‘Cigarbox!’. Ze willen hem per se horen, ze willen hem zien. Het is blijkbaar iets geworden dat bij mij hoort."

En dan heeft Samantha tegenwoordig ook nog een Jazzmaster: “De Jazzmaster is ook cool. Ik heb gemerkt dat je er voorzichtig mee moet zijn als je onderweg bent. Dat is vanwege de brugzadels en dat soort dingen - je moet ze constant opnieuw afstellen. Maar als je hem inplugt, klinkt ie zo goed dat je dat allemaal vergeet.” 

Vier jaar geleden hadden we een video-interview met Samantha Fish in onze Aquarium Sessions studio. Luister wat ze te vertellen heeft over haar eerste gitaar, haar favoriete gitaaralbums en het zoeken van je eigen stem.   

 

zoeken
zoeken