Dan Tuffy: grofkorrelige alt-country via tv-buizen

Video en audio bij het interview in Gitarist 387, juni 2023

Gitarist Extra 25-05-2023 10:05

De Australiër Dan Tuffy woont een kwarteeuw in Nederland. Zijn verhalende songs zou je onder americana of alt-country kunnen scharen en zijn nieuwe album ‘Country Star’ staat weer vol mooie, ruige pareltjes. In Gitarist 387, juni 2023 vertelt Dan over het album, grote studio's en maffe buizen uit televisies.

foto: Lisanne Lentink

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 387, juni 2023. Vanaf vrijdag 26 mei in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.

Het album werd opgenomen in Studio 150 Bethlehemkerk in Amsterdam met zijn Song Crew: Madelief van Vlijmen (bas, zang, keys), gitarist/pedalsteelspeler Stefan Wolfs en Mischa Porte op drums en percussie. Dan Tuffy: “De best klinkende albums zijn in grote studio’s opgenomen. Met het aantal platen dat ik verkoop kan ik zo’n grote, dure studio eigenlijk niet rechtvaardigen, maar ik dacht: het is nu of nooit." 

Op 16 december 2022 speelde Dan Tuffy & Song Crew voor een livepubliek in Bethlehem Church Studio 150 een aantal nummers van de Amarte Concert Series show.

“Het is geen liveplaat, maar het is wel behoorlijk live opgenomen met producer Zlaya die als stil bandlid een grote stempel drukte. De basis - en daarmee krijg je dus de songs én de energie - is in Studio 150 opgenomen en ik heb uiteindelijk een paar vocalen overgedaan omdat ik niet tevreden was."

 ‘Country Star’ verschijnt 2 juni. Drie nummers van het album verschenen al als single op Spotify:

 


 

zoeken
zoeken