Steve Lukather: ouderwets vakmanschap

Video en audio bij het interview in Gitarist 388, juli 2023

Gitarist Extra 29-06-2023 11:06

Ook op zijn 65e is Steve Lukather nog onverminderd druk. Hij tourt dit jaar met Ringo Starr & His All-Starr Band, gaat met Toto naar Japan en 16 juni kwam ‘Bridges’, zijn negende soloalbum uit. In Gitarist 388, juli 2023 vertelt Lukather dat ‘Bridges’ een brug slaat tussen zijn solowerk en Toto: “Dichter bij een nieuw Toto-album komen we niet.”

foto: Alex Solca

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 388, juli 2023. Vanaf vrijdag 30 juni in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten. 

Op het album, dat officieel is volgespeeld door Steve Lukather & The Players Club, doen namelijk bekende ex-Toto-leden mee als toetsenist David Paich, zanger Joseph Williams en drummers Shannon Forrest en Simon Phillips. Lukather: “Het was geen vooropgezet plan om een Toto-achtig album te maken, het zijn vrienden van me die ik soms al mijn hele leven ken.”

Steve maakt nu vooral albums om zijn creativiteit kwijt te kunnen. “Ik weet ook wel, dat we er geen miljoenen van gaan verkopen, die tijd is voorbij. Dit album is voor de mensen die willen weten of ik nog wel eens met iets nieuws kom. Ik verkoop er genoeg van om ermee door te kunnen gaan en mijn geld verdien ik on the road.”

Een paar maanden geleden sprak youtuber Rick Beato uitgebreid met Steve Lukather over alles wat met diens carrière te maken heeft, van Toto tot zijn werk als sessiegitarist en spelen met voormalig Beatles-drummer Ringo Starr. Bekijk hier deze anderhalf durende video. 

Voor Steve is ‘Bridges’ een schaamteloze terugblik op de jaren tachtig: "Het moest een songalbum worden en niet vol staan met lange jams en gitaarsolo’s. Ik heb niets meer te bewijzen wat dat betreft. Er zijn tegenwoordig zoveel spectaculaire technische gitaristen, en allemaal beter dan ik, dat ik bewust een tandje terugschakelde."  

In een tweede video met Rick Beato praat Lukather over timing, Eddie Van Halen en het gebrek aan harmonie in eigentijdse rockmuziek.

 

zoeken
zoeken