Video bij de test van de PRS Myles Kennedy Signature & NF 53

Noem niet het T-woord - lees ook de test in Gitarist 389, augustus 2023

Gitarist Extra 27-07-2023 10:07

Na ons een jaar in spanning gehouden te hebben, introduceert PRS niet één maar twee nieuwe solidbody’s met een geschroefde hals. De inspiratie voor beide gitaren lijkt duidelijk, maar hebben ze ook een eigen karakter? In Gitarist 389, augustus 2023 zoeken we het uit.

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 389, augustus 2023. Vanaf vrijdag 28 juli in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten. 

Myles Kennedy speelt al lang op PRS en was in 2022 live te zien met een speciaal gemaakte PRS, die als snel de ‘PRS Telecaster’ genoemd werd. Volgens PRS was er niets aan de hand en hadden ze de gitaar op verzoek van Myles gebouwd. Hmm Een jaar later wordt juist die gitaar als het Myles Kennedy-model geïntroduceerd: een compleet nieuwe signature in de PRS Bolt-On-reeks.

En er blijkt zelfs nog een tweede model te zijn met een geschroefde hals, platte body en twee pickups: de nieuwe NF 53, een gitaar waarvoor PRS inspiratie vond in “een van Pauls vintage gitaren uit begin jaren vijftig”.

Beide gitaren testen we in Gitarist 389, augustus 2023. Bekijk ze hier van nabij in de video en hoor welke klanken ze kunnen voortbrengen.

zoeken
zoeken