Vedran Mirčetić en John F. Klaver in videoserie StageCoach Sessions Snarenplukkers

BJ Baartmans presenteert Snarenplukkers in Wild Verband, serie 1, aflevering 5

Gitarist Extra 27-07-2023 07:07

Eind mei werd een succesvol eerste seizoen 'Snarenplukkers in Wild Verband' afgesloten met een festival in het Boothuis in Oeffelt. Samen met Schouwburg Cuijk en Gitarist organiseerde BJ Baartmans een aantal muzikale tweegesprekken met topgitaristen uit de Nederlandse muziekscene.

Uit de interviews die BJ Baartmans deed met John F. Klaver en Vedran Mirčetić op het afsluitende Boothuis Festival :

John F. Klaver: “Ik was al vroeg in blues geïnteresseerd geraakt. Ik gebruik daar vaak mijn zelfgebouwde effecten bij. Voordat ik professioneel in de muziek belandde, schroefde ik nogal eens oude radio’s en tv's uit elkaar. Na mijn conservatoriumtijd wilde ik even wat anders en ben ik allerlei 50's en 60's Fender achtige versterkers in elkaar gaan solderen.

“Na de zomer komt er een nieuw album uit met alleen instrumentale nummers, een combinatie van alles wat ik tot nu toe gedaan heb, van blues, jazz, country tot Metallica aan toe. Daarnaast doe ik ook een Clapton tribute en heb inmiddels een aardige catalogus online gitaarlessen gemaakt bij Lick Library.”

John F. Klaver - Ready for Trouble

John F. Klaver - Never Make Your Move Too SoonVedran Mirčetić: “Mijn vader speelde drums in een soort bruiloftsband, oude jaren zestig en zeventig muziek. Ik ben ook vernoemd naar een Joegoslavische gitarist, Vedran Božić. Ik heb drie of vier jaar klassiek gitaarles gehad in Kroatië. Dat ging op een zeer gedisciplineerde manier. Ik moest een uur per dag van mijn ouders studeren. Als ik een concert had zelfs drie uur per dag. Soms smokkelde ik en nam mijn klassieke oefeningen op een cassettebandje op, deed de deur dicht, draaide de het bandje en ging stripboeken lezen. Ik doe met die klassieke muziek niet meer zoveel, maar toen ik elektrisch ging spelen deed ik dat wel eerst alleen met mijn vingers.

“Ik ben met blues opgegroeid, het zit in mijn DNA. Maar in De Staat werkte dat niet goed. Torre zei ‘je wilt alleen maar blues spelen, dat moet wat raarder worden’. In sound en spel wilde ik vooral niet zoals de rest klinken, maar een eigen ding doen. Het liedje vind ik nu belangrijker dan alleen maar een goeie gitarist zijn.”

Vedran Mirčetić - Ketterse Fanfare

Vedran Mirčetić - StratusDe StageCoach Sessions-video’s kun je bekijken op ons YouTube-kanaal GitaristVideo en op Gitarist.nl in de sectie Extra. Daar vind je ook meer interviewfragmenten.  

Nieuw seizoen Snarenplukkers
Komend seizoen gaat BJ Baartmans volop door met een nieuwe serie Snarenplukkers in Wild Verband.

Data van het komende seizoen:
WOE 29 NOV 20.30u Ruben Hoeke 
DIN 16 JAN 20.30u Ed Struijlaart 
ZON 4 FEB 20.30u Jan de Bruijn 
WOE 6 MRT 20.30u Bertolf 
ZON 17 MRT 15.30u Theo Sieben 
ZON 7 APR 20.30u Vincent van Warmerdam 
ZON 21 APR 15.30u Maarten Ouweneel 
ZON 12 MEI 20.30u Martijn van Agt 
ZON 2 JUN 14.00u Boothuis Festival met Erwin van Ligten & Eric van Dijsseldonk

Tickets kun je bestellen bij schouwburgcuijk.nl

 

Gitarist is partner van Snarenplukkers in Wild Verband.

Gitarist.nl

youtube.com/GitaristVideo

zoeken
zoeken