The Teskey Brothers: zingen en gitaarspelen als tweede natuur

Video en audio bij het interview in Gitarist 392, november 2023

Gitarist Extra 19-10-2023 09:10

Door hun warme soulsound toverden The Teskey Brothers de grote Maas-zaal op North Sea Jazz in een mum van tijd om tot een intieme gelegenheid. In Gitarist 392, november 2023 spreken we de Australische broers, zanger-gitarist Josh en gitarist Sam Teskey, over hun gitaren, amps en meer.

foto: Eric van Nieuwland

Dit is een extra web-item naar aanleiding van een artikel in Gitarist 392, november 2023. Vanaf vrijdag 20 oktober in de winkel. Of je kunt deze editie bestellen in onze webshop Muziekmagazines.nl. We sturen Gitarist op zonder verzendkosten.

Het zijn drukke tijden geweest voor The Teskey Brothers. De band verhuisde tijdelijk van Australië naar Europa en is tegenwoordig niet meer een kwartet, maar echt alleen de twee Teskey-broers, aangevuld met een sterke begeleidingsband.

“Het is altijd zo geweest dat Sam en ik de nummers schrijven en vervolgens aan een ritmesectie of band presenteren”, relativeert frontman Josh de veranderingen. Wel is het nu alsof we een open relatie hebben. Er kwamen verschillende muzikanten langs om hun kruiden toe te voegen op ons nieuwe album (‘The Winding Way’). Dat was te gek.”

Hoewel Josh en Sam allebei zingen en gitaarspelen, laat Josh voor sommige nummers de gitaar staan. “Meestal vanwege bepaalde specifieke ritmes”, legt hij uit. “Dat kan op sommige nummers de focus wat weghalen van het zingen. We touren met een achtkoppige band, dus er zijn genoeg instrumenten op het podium." 

 

De versterkerkeuze valt bij beide broers eenduidig op Fender. “Ik speel over een Deluxe Reverb uit 1968”, aldus Sam. “Die kun je overal ter wereld krijgen en ze klinken allemaal anders. Maar dat zou met andere versterkers nog veel erger zijn, want er zijn veel variabelen in de ruimtes waar je in speelt. Als je veel verschillende versterkers gebruikt, is het heel moeilijk om je kerngeluid te vinden.”

zoeken
zoeken