Niks dan licks

Audio bij de workshop in Gitarist 395, februari 2024

Gitarist Extra 25-01-2024 10:01

In Gitarist 395, februari 2024 vind je de noten en tabs bij deze workshop. In deze serie geven we elke maand een gevarieerde verzameling licks in de stijl van bekende gitaristen op drie moeilijkheidsniveaus: makkelijk, gemiddeld en gevorderd.

Voorbeeld 1 Nick Bockrath (The Elephant)
Deze frase staat in G mineur maar naast de kleine terts (Bes) komt ook de grote terts (B) voor. Door de afwisseling van die twee tonen voelt de melodie onrustig en mysterieus.

Voorbeeld 2 Neil Young
Deze sequens wisselt af tussen akkoorden en een melodie in losse tonen. Dat geeft deze frase richting en klinkt daarom alsof hij onderdeel van een song is.

Voorbeeld 3 Rebecca Lovell (Larkin Poe)
Deze riff mikt op het Gm en F akkoord door de grondtonen daarvan in twee octaven te spelen.

Voorbeeld 4 Albert Collins
Collins stemde zijn gitaar naar een Fm akkoord en gebruikte een capo. Hierdoor bevatte zijn mineurpentatonische licks vaak een grote sext in plaats van een klein septiem.

Voorbeeld 5 Tim Miller (jazzgitarist)
Speel deze acrobatische intervallen met een vloeiende combinatie van hammer-ons, pull-offs en economy- en hybrid-picking.

Voorbeeld 6 Reb Beach
Deze lick in A aeolisch maakt gebruik van vingerzettingen met drie noten per snaar. De vierde noot tap je op elke snaar met een vinger van je rechterhand.

zoeken
zoeken