Gitarist 207 juni 2008

«« Gitarist 208 juli 2008

Inhoud Gitarist 207 juni 2008


Input [ Input/Output pagina 6 ]

o.a. The Hackensaw Boys, Black Lips, Muzikantendag 2008


Output [ Input/Output pagina 60 ]

o.a. Release van de maand: Deke Dickerson, Roy Buchanan, Def Leppard, The Raconteurs, Rosenberg Trio en Paradiso Lost


Lenny Kravitz [ Interviews pagina 14 ]

Lenny Kravitz mag dan een multi-instrumentalist van formaat zijn, met meerdere wereldriffs op zijn naam is hij toch vooral een gitaarjunkie.


Down [ Interviews pagina 26 ]

Vorig jaar beleefden we de terugkeer van de zompige Southern metalsound van supergroep Down. Gitarist sprak met het meedogenloze gitaarduo Kirk Windstein en Pepper Keenan.


Meshuggah [ Interviews pagina 28 ]

Je hebt metal en je hebt Meshuggah. Met ‘ObZen’ verstevigt de Zweedse groep haar unieke positie in de wereld van het extreme geluid. We belden met gitarist Mårten Hagström.


Max Cavalera [ Interviews pagina 30 ]

De broederschap is hersteld. Na ruim tien jaar mokken en chagrijnen zijn Max en Igor Cavalera weer in één band te bewonderen: Cavalera Conspiracy.


Ton Engels [ Interviews pagina 38 ]

Ergens in het grensgebied tussen Limburg en Brabant schrijft gitarist, zanger en producer Ton Engels z’n weemoedige liedjes – in Heldens dialect. Een gesprek over gitaren, liedjes, muziekonderwijs en de Volkelse Luchtmachtkapel.


Jack Bruce [ Interviews pagina 42 ]

Na de hysterie in 2005 rond zijn reünie met de andere Cream-leden Eric Clapton en Ginger Baker, lijkt het nieuwste project van Jack Bruce een vreemde zet: een samenwerking met een Duitse bigband. Maar er meer is in het leven dan aanbidding en geld...


Walter Trout [ Interviews pagina 54 ]

‘The Outsider’ is Walter Trout ten voeten uit. Op dit nieuwe album heeft hij een extra stoot energie ondergaan. Die kwam van drummer Kenny Aronoff, maar zeker niet minder van collega-gitarist en gelouterde producer John Porter.


Epiphone Slash Signature Les Paul [ Tests pagina 18 ]

Door Slash hoogstpersoonlijk goedgekeurd: deze Les Paul zit tussen de Epiphone Standard en de Amerikaanse Gibson Standard in. Klinkt veelbelovend, nietwaar?


Cort VX-4X [ Tests pagina 21 ]

De eerste indruk van een gitaar is vaak een blijvende. Als je een visueel sterk product maakt, zal de aandacht zeker getrokken worden. Zie hier de Cort VX-serie.


Laboga Alligator AD 5200 [ Tests pagina 22 ]

Adam Laboga uit Polen kennen de meeste gitaristen misschien van de Laboga snoeren, maar hij maakt ook al 35 jaar buizenversterkers. Wij kregen de beschikking over een klassieke buizentop met buikkast.


Eindhoven MJ-100 [ Tests pagina 25 ]

Bij Eindhoven denken we in eerste instantie aan Philips, PSV en Peter Pan Speedrock, maar dankzij een versterkbouwer met dezelfde naam in de toekomst wellicht ook aan buizenversterkers.


Xotic BB Plus [ Tests pagina 33 ]

De Xotic BB Preamp is een boetiek-overdrivepedaal met een toenemende populariteit onder gitaristen. Nu is er de BB plus: een dubbele BB?


Breedlove Revival Series 000R & OMR Custom [ Tests pagina 34 ]

Retro? Het lijkt erop dat iedereen in de akoestische wereld die term voor in de mond heeft liggen. Breedlove is geen uitzondering...


Lakland Skyline Duck Dunn [ Tests pagina 41 ]

Als Lakland en baslegende Donald ‘Duck’ Dunn (Booker T and the MG’s ) hun koppen bij elkaar steken moet het haast wel iets goeds opleveren.


IK Multimedia Stomp IO [ Tests pagina 46 ]

De Stomp IO is inmiddels klaar voor het podium, maar is het inderdaad de ultieme combinatie van effecten en versterkersimulatie?


Sneltests [ Tests pagina 49 ]

Radial Tonebone PZ-Pre voorversterker voor akoestische instrumenten & ZZYZX Snap Jack Guitar Cable.


Gitaarwerk [ Diversen pagina 50 ]

Het afstellen van een geschroefde hals.


Gebruikte gitaren [ Diversen pagina 52 ]

Hypermodern: Gibson Flying V 1970-1980


Agenda [ Diversen pagina 67 ]


Wat ik geleerd heb: John 5 [ Diversen pagina 73 ]


Rocklicks: Iron Maiden [ Workshops pagina 56 ]


Ritmegitaar: creatief met akkoorden [ Workshops pagina 58 ]


Van blues naar jazz: Superlocrisch [ Workshops pagina 59 ]


zoeken
zoeken