Gitarist 206 mei 2008

«« Gitarist 207 juni 2008

Inhoud Gitarist 206 mei 2008


Input [ Input/Output pagina 6 ]

o.a. Fernando Lameirinhas, Sander Hoek, Randy Bachman, Robert Godin, Muzikantendag.


Output [ Input/Output pagina 68 ]

o.a. Release van de maand: Paul Gilbert, Children Of Bodom, John MacLaughlin, Marty Friedman, Whitesnake, Jeff Healey en veel shredgitaar lesmateriaal.


Joe Satriani [ Interviews pagina 20 ]

Een nieuwe lente, een nieuwe Joe Satriani! Als geen ander weet de 51-jarige gitarist de dunne lijn te bewandelen tussen toegankelijkheid en virtuositeit. Gitarist sprak hem voorafgaand aan zijn Europese tournee, die hem in mei en juni naar onze podia brengt.


Marcel Coenen [ Interviews pagina 21 ]

Marcel Coenen is Neerlands hoop in bange dagen als het om shredden gaat. De aimabele Limburger, bekend van zijn bands Sun Caged, Stormrider en Time Machine, kan zich meten met de groten der aarde.


Michael Romeo [ Interviews pagina 22 ]

Volgens velen is Michael Romeo, gitarist bij de Amerikaanse powermetalband Symphony X, een van de beste - en snelste - shredders van dit moment. Voorafgaand aan een optreden in de Zoetermeerse Boerderij zochten we Romeo op voor wat adviezen.


Yngwie Malmsteen [ Interviews pagina 23 ]

In een bedompt klein kleedkamertje in het hart van het Fender moederschip op de Musikmesse in Frankfurt trof Gitarist de Zweedse shredklassieker.


Joe Stump [ Interviews pagina 24 ]

Joe Stump is ‘professor of metal guitar’ aan het prestigieuze Berklee College of Music in Boston, gitarist van de bands Reign Of Terror en Holy Hell en soloartiest met zeven albums op zijn naam.


Bryan Adams [ Interviews pagina 36 ]

Het elfde album ‘11’ van Bryan Adams had volledig akoestisch moeten worden, maar het werd uiteindelijk een rockplaat met een akoestische ondertoon.


The Black Keys [ Interviews pagina 50 ]

The Black Keys slaan op het album ‘Attack & Release’ nieuwe wegen in met topproducer Danger Mouse, maar blijven tegelijk trouw aan hun eigen soulvolle garageblues.


Jeroen Kikkert [ Interviews pagina 54 ]

Bassist Jeroen Kikkert van de Utrechtse gitaarpopband GEM valt al sinds hij in 2003 tot de band toetrad op door zijn stuwende en melodieuze spel. Hoe is dat op het album ‘New’, waarop GEM voor het eerst een kwartet is in plaats van een vijfmansformatie?


De 20 beste shredders [ Features pagina 16 ]

Met een nieuwe generatie gitaristen als Mark Tremonti, Alexi Laiho en Herman Li (om er maar een paar te noemen) is shredden weer springlevend. Maar welke snelheidsduivels gingen deze mannen voor?


Ron Wood: de autobiografie [ Features pagina 42 ]

Hij is inmiddels zestig jaar oud, maar Ron Wood heeft zijn jongensachtige imago nooit weten af te schudden. Zelfs na drie decennia Rolling Stones wordt ‘Ronnie’ binnen de band nog als het jonge broertje gezien. Onlangs verscheen Woods autobiografie, waaruit Gitarist een aantal fragmenten selecteerde.


Muskimesse Frankfurt [ Features pagina 46 ]

De NAMM is nog niet voorbij of daar dient de Musikmesse zich alweer aan, ’s werelds grootste muziekinstrumentenbeurs. Gitarist toog naar Frankfurt en zag andermaal een hoop nieuws.


Betaalbare shredgitaren [ Tests pagina 26 ]

Je hebt de wilskracht, de metronoom en geen sociaal leven – maar je wordt nooit een shredmonster zonder de juiste gitaar! Gitarist zet vier snelle jongens op een rij: Washburn N2, Peavey HP Special EX, BC Rich Mockingbird ST en Vintage Raider VR2000.


Koch Supervova [ Tests pagina 30 ]

De Supernova, steevast aangeduid als het vlaggenschip van Koch, zit met zijn vijf kanalen tjokvol ideeën uit bekende Koch versterkers. Een test en een interview met Dolf Koch over de geschiedenis van het bedrijf en het ontstaan van de Supernova.


Tokai Loverock & Goldstar Sound [ Tests pagina 34 ]

Voor een Tokai hoef je binnenkort niet meer het internet op. Het merk heeft een nieuwe importeur, waardoor je ze weer zelf kunt uitproberen in de Nederlandse muziekwinkels.


Fishman AFX effectpedalen [ Tests pagina 38 ]

De akoestische elementspecialist Fishman komt met een lijn effectpedalen die specifiek voor elektro-akoestische gitaren zijn ontworpen.


Eventide ModFactor [ Tests pagina 40 ]

Om ook de minder gefortuneerde gitarist te laten genieten heeft Eventide de ModFactor en de TimeFactor uitgebracht. Wij onderzochten de ModFactor, die alle mogelijke modulatie-effecten herbergt.


EBS Classic 450 [ Tests pagina 52 ]

De EBS Classic 450 markeert het twintigjarig bestaan van het bedrijf. De retro-stijl versterker levert een combinatie van klassieke vintagetonen en heldere transparante klanken zoals we die van EBS gewend zijn.


Novation nio 2/4 [ Tests pagina 57 ]

De Novation nio 2/4 USB audio-interface met Guitar Amp Simulation brengt een interessante combinatie van versterkersimulatie, effecten en software.


Sneltests [ Tests pagina 59 ]

Elixer instrumentkabel & Retro-Sonic Analog Delay delaypedaal


Gitaarwerk [ Diversen pagina 60 ]

Deze keer kijken we naar het belang van actie: wat het effect is op het speelcomfort en hoe je de actie aan je speelstijl aanpast.


Agenda [ Diversen pagina 75 ]


Wat ik geleerd heb: Steve Vai [ Diversen pagina 81 ]


Rocklicks [ Workshops pagina 62 ]

shredden met Rusty Cooley


Ritmegitaar [ Workshops pagina 67 ]

Joe Perry


zoeken
zoeken