Gitarist 210 september 2008

«« Gitarist 211 oktober 2008

Inhoud Gitarist 210 september 2008


Input [ Input/Output pagina 6 ]

o.a. Lowlands, Robin Nolan, Nailpin.


Output [ Input/Output pagina 64 ]

o.a. Release v/d maand: Black Stone Cherry, Joe Bonamassa, DragonForce, Volbeat, Fleet Foxes, Return To Forever, Slipknot.


John Mayer [ Interviews pagina 16 ]

Hij is nog maar dertig, maar heeft zijn aangeboren muzikaliteit ten volle ontwikkeld. Samen met een fantastische zangstem en uitmuntende liedjes leverde hem dat de heilige drie-eenheid op: artistieke vrijheid, erkenning van critici en commercieel succes.


Paul Gilbert [ Interviews pagina 28 ]

‘Silence Followed By A Deafening Roar’ is een opwindend, smaakvol en recht-voor-zijn-raap album met zijn bekende, unieke klank en stijl. Paul Gilbert in 2008: het perfecte huwelijk tussen techniek en smaak.


DragonForce [ Interviews pagina 40 ]

Op hun nieuwe album ‘Ultra Beatdown’ trapt powermetalband DragonForce het gaspedaal weer stevig in. Gelukkig hebben de Britten ook oog voor nuances. “Alleen maar snel spelen gaat toch vervelen.”


Sonny Landreth [ Interviews pagina 52 ]

Op ‘From The Reach’ kreeg slidegitarist Sonny Landreth de medewerking van een paar van ’s werelds grootste gitaarhelden. Gitarist vroeg hem naar de achtergronden van z’n laatste studioplaat.


Hardcore in Amerika [ Features pagina 36 ]

Hardcore ontstond uit de punkscene van eind jaren ’70 en was een soundtrack van razende riffs en maatschappijkritische teksten. Gitarist gaat terug naar de kelders waar het eens allemaal begon...


Vox Virage [ Tests pagina 20 ]

Veel nieuwe gitaren zijn variaties op een vertrouwd thema, maar er zijn een paar fabrikanten die hun ontwerpen daadwerkelijk iets vernieuwends mee willen geven. Vox kun je nu aan dat lijstje toevoegen.


Ibanez STM1 Sam Totman [ Tests pagina 24 ]

De Iceman heeft door de jaren heen een trouwe schare aanhangers gehad, waaronder Paul Stanley van Kiss, die als enige ooit eerder is verblijd met een Iceman-signature. Nu valt die eer ook te beurt aan Sam Totman


Rivera Venus 3 [ Tests pagina 26 ]

De Venus 3 is er om te bewijzen dat de kleinste dingen inderdaad het fijnste zijn. Maar klinkt hij net zo goed als hij eruit ziet?


Seagull S6 Original Q1 [ Tests pagina 32 ]

De korte mensuur, de brede toets, de warme klank en de ‘klaar voor de start’ actie: zo maar een paar typische kenmerken die het Canadese Seagull het aangename buitenbeentje van de staalsnarige akoestische gitaren maakt.


Fishman Rare Earth [ Tests pagina 34 ]

De Fishman Rare Earth, dé standaard voor klankgatelementen, krijgt voor 2008 een update en een nieuw jasje. Luister mee.


Warwick Stryker & Vampyre ‘Dark Lord’ [ Tests pagina 44 ]

Het Duitse Warwick maakte stevig furore met zijn bassen, maar de laatste jaren leek daar ietwat de klad in te zijn gekomen. Een kwestie van perceptie wellicht, maar Warwick zou geen Warwick heten als daar geen actie op ondernomen werd...


Peavey VB-2 bastop [ Tests pagina 46 ]

Buizen of transistors? Veel bassisten kiezen voor de praktische voordelen van dat laatste, maar als je weer ‘ns hebt ingeplugd in een buizenbak als deze Peavey VB-2


Seymour Duncan TwinTube Mayhem [ Tests pagina 48 ]

Hou je van metal, maar heb je geen geld voor een Rectifier? Misschien is de Seymour Duncan Mayhem iets voor je...


Waves GTR3 [ Tests pagina 50 ]

In samenwerking met Paul Reed Smith bracht Waves de GTR versterker- en effectsoftware uit, die we in Gitarist januari 2006 bespraken. Van deze software is er nu versie 3.


Sneltests [ Tests pagina 51 ]

MXR Eddie Van Halen wah-pedaal & Versterker-hoezen.nl versterkerhoes


Gebruikte gitaren [ Diversen pagina 54 ]

Semi-akoestische klassieker: Rickenbacker 330 1980-90


Gitaarwerk [ Diversen pagina 56 ]

Het afstellen van de intonatie


Agenda [ Diversen pagina 71 ]


Wat ik geleerd heb: Michael Schenker [ Diversen pagina 81 ]


Rocklicks: Carlos Santana [ Workshops pagina 58 ]


Ritmegitaar: Albert King [ Workshops pagina 60 ]


Van blues naar jazz: de pentatoniek voorbij (2) [ Workshops pagina 61 ]


Basnoten: J.S. Bach - Inventie No. 1 [ Workshops pagina 63 ]


zoeken
zoeken