Gitarist 211 oktober 2008

«« Gitarist 212 november 2008

Inhoud Gitarist 211 oktober 2008


Input [ Input/Output pagina 6 ]

o.a. Fleet Foxes, Hit Me TV


Output [ Input/Output pagina 68 ]

o.a. Release van de maand: Metallica, Les Paul, Trivium, Monte Montgomery, Okkervil River, S.M.V., Buddy Guy


Lowlands favorieten: Triggerfinger [ Interviews pagina 16 ]

Groot geluk bij een ongeluk: het Antwerpse powertrio Triggerfinger verving het hippe Engelse Foals op Lowlands. Begin dit jaar verscheen hun tweede studioalbum ‘What Grabs Ya?’ en in oktober volgt een Nederlandse tour.


Lowlands favorieten: Volbeat [ Interviews pagina 18 ]

Het derde album ‘Guitar Gangsters & Cadillac Blood’ van het Deense Volbeat staat weer vol met wat de fans ‘Johnny Cash-metal’ noemen. Gitarist sprak met het gitaarduo Michael Poulsen en Thomas Bredahl.


Trivium [ Interviews pagina 30 ]

Terug naar de basis: Matt Heafy en Corey Beaulieu plugden hun signature Deans in een vertrouwde Peavey, lieten zich goed gek maken door producer Nick Raskulinecz en beukten hun nieuwe plaat ‘Shogun’ vol met hetzelfde metalgeweld als op het podium.

Wil je weten hoe de favoriete track van de Gitarist-redactie, Throes Of Perdition, klinkt?
Surf dan naar www.roadrunnerrecords.nl/page/webwheel+trivium, klik en geniet!


Jeff Loomis [ Interviews pagina 32 ]

Nevermore houdt pauze en dus greep gitarist Jeff Loomis de kans om een soloplaat uit te brengen. Op ‘Zero Order Phase’ dendert Jeff tien veelzijdige nummers lang uit je speakers. Maar daarvoor moest hij eerst wel een writer’s block overwinnen...


Luister naar de nieuwe Trivium! En lees erover in de nieuwe Gitarist! [ Features pagina 00 ]

In Gitarist van oktober (in de winkel vanaf 30 september) staat een interview met Trivium over hun nieuwe album Shogun, dat, zoals we van Matt Heafy en Corey Beaulieu gewend zijn, weer boordevol staat met flitsend gitaarwerk. Het album wordt besproken in recensierubriek Output. Wil je weten hoe de favoriete track van de Gitarist-redactie, Throes Of Perdition, klinkt?
Surf dan naar www.roadrunnerrecords.nl/page/webwheel+trivium, klik en geniet!


50 jaar Fender Jazzmaster [ Features pagina 38 ]

Vijftig jaar geleden kwam Leo Fender met een nieuwe gitaar die de Stratocaster en Telecaster moest doen vergeten. Zo ver kwam het nooit. De geboorte en de geschiedenis van het cultmodel, plus een lijst beroemde gitaristen die een Jazzmaster of Jaguar omhingen.


Fabrieksbezoek Carvin [ Features pagina 58 ]

Met een omzet van ruim 25 miljoen dollar aan gitaren en apparatuur kan Carvin nog niet in de schaduw staan van Peavey, Fender of Marshall. Toch is het opvallend dat het familiebedrijf zich al meer dan zestig jaar tussen de giganten weet te handhaven. Gitarist ging in het Californische San Diego kijken hoe men dat doet.


Lodestone Electric Pro S & Electric Pro [ Tests pagina 20 ]

Ontworpen in Engeland, gebouwd in Tsjechië: de langverwachte gitaren van Lodestone zijn eindelijk leverbaar. Was het het wachten waard?


Epiphone Les Paul Ultra-II [ Tests pagina 24 ]

Sinds de recente opkomst van hybride elektrische gitaren als de Taylor T5 en de Ovation VXT zijn de zogeheten ‘supergitaren’ een industrietrend geworden. Maak kennis met Epiphone’s visie op dit concept.


Hook R20 [ Tests pagina 26 ]

Het is voor een tijdschrift altijd leuk om een primeur te hebben en dat geldt ook voor deze Hook R20. Na de uitgebreide driekanaals Captain top komt bouwer Leendert Haaksma nu met een 20-watt 1x12 combo.


Godin 5th Avenue [ Tests pagina 34 ]

Met de stijlvolle 5th Avenue wil Godin teruggrijpen op de dagen dat een archtop heel gewoon was. De prijs is erg aantrekkelijk, dus we zijn benieuwd naar de kwaliteit.


Vox Satchurator [ Tests pagina 37 ]

Eenmansmuziekwinkel Joe Satriani breidt z’n productportfolio uit met de eerste van een reeks nieuwe effecten: een tweeledig distortionpedaal.


Fret-King Perception 4 & Esprit 4 basgitaren [ Tests pagina 44 ]

Twee serieuze, doch gunstig geprijsde nieuwe viersnaren van ontwerper Trevor Wilkinson rond het thema ‘stijlvol klassiek-modern’.


Laney Nexus TUBE NXT bastop [ Tests pagina 48 ]

Buizenbasversterkers zijn ware ruggenbrekers, maar leveren doorgaans wel een prachtige toon. Het dilemma voor bassisten is door deze Laney Nexus TUBE NXT alleen maar groter geworden...


Zoom ZFX [ Tests pagina 50 ]

Na de Stomp IO van IK Multimedia en Native Instruments’ Guitar Rig Kontrol Edition (beide recentelijk in Gitarist getest) komt Zoom nu ook met een combinatie van een softwarepakket en een footcontroller.


Gebruikte gitaren [ Diversen pagina 54 ]

Gibson Les Paul Deluxe 1969-1985


Gitaarwerk [ Diversen pagina 56 ]

Intoneren van een gitaar met double-locking vibrato


Agenda [ Diversen pagina 75 ]


Wat ik geleerd heb: Al Di Meola [ Diversen pagina 81 ]


Rocklicks: Jeff Beck [ Workshops pagina 62 ]


Ritmegitaar: akkoorden met losse snaren [ Workshops pagina 64 ]


Van blues naar jazz: de pentatoniek voorbij (3) [ Workshops pagina 65 ]


Basnoten: J.S. Bach - Inventie No.1 (2) [ Workshops pagina 67 ]


zoeken
zoeken