Gitarist 216 maart 2009

«« Gitarist 217 april 2009

Inhoud Gitarist 216 maart 2009


Input [ Input/Output pagina 6 ]

o.a. Andrew Bird, Sabrina Starke, Erwin Java.


Output [ Input/Output pagina 70 ]

o.a. The Answer, Joe Bonamassa, Bruce Springsteen, Lamb Of God, The Death Letters, Dan Auerbach, John Frusciante.


Marnix Busstra [ Interviews pagina 32 ]

Marnix Busstra is een veelzijdige kunstenaar. Hij speelt gitaar, componeert en is zelfs regisseur. De rode draad daarin lijkt dat hij vooral zijn eigen ding wil doen. \"In het schnabbelcircuit zul je mij niet zo snel tegenkomen.\"


Legion of the Damned [ Interviews pagina 34 ]

De venijnige thrashmetal van het Limburgse Legion of the Damned wordt al sinds 2005 gemaakt volgens hetzelfde, internationaal succesvolle recept, vol vlijmscherpe riffs en deathmetal-invloeden. In december verscheen hun vierde cd ‘Cult Of The Dead’.


Roger Sadowsky [ Interviews pagina 48 ]

Hij bouwt ook gitaren en brengt snaren op de markt, maar het absolute leeuwendeel van zijn productie betreft de basgitaar. Gitarist bracht een bezoek aan Sadowsky in Brooklyn en reconstrueert de opmerkelijke geschiedenis van een man die op de juiste tijd op de juiste plaats was.


EuroSonic Noorderslag [ Features pagina 20 ]

Een impressie in woord en beeld van wat er zoal te zien was op de podia, plus korte interviews met The Black Box Revelation, A Brand – beide uit EuroSonic-‘focusland’ België - en het verrassende jonge Friese trio Daily Bread.


NAMM show [ Features pagina 40 ]

Tijdens de jaarlijkse NAMM show in het Californische Anaheim werd het nieuwe gitaarjaar spectaculair geopend. Het grootste nieuws, de Fender Road Worn-serie en de Gibson Dark Fire, werd al besproken in Gitarist. Wat blijft er dan nog over? Een heleboel...


Fender Road Worn [ Tests pagina 24 ]

De Custom Shop Relics van Fender behoren tot de meest gewilde gitaren van dit moment. Nu komt Fender Mexico met een eigen kunstmatig verouderde reeks – voor een derde van de prijs.


Duesenberg Carl Carlton [ Tests pagina 28 ]

In de lijst van Duesenberg-endorsers vind je namen als Ron Wood, Mike Campbell, Elvis Costello, Billy Gibbons en… eh, Carl Carlton. De Duesenberg CC semi-akoestische thinline lijkt een beetje op de eerder besproken Starplayer TV Mike Campbell.


Bogner Alchemist 212 [ Tests pagina 30 ]

Reinhold Bogner waagt de sprong naar productie in het Verre Oosten. De Alchemist lijkt te mooi om waar te zijn – dat rechtvaardigt een nader onderzoek.


Koch Studiotone XL [ Tests pagina 36 ]

Koch borduurt voort op zijn inmiddels vertrouwde concepten. In tegenstelling tot de huidige trend, waarbij alles steeds kleiner wordt, gaat Koch juist de andere kant op met de Studiotone XL.


Stagg James Neligan NA126P [ Tests pagina 37 ]

Met dit nieuwe parlormodel uit de James Neligan-serie betreedt Stagg de markt van volledig massieve steelstrings.


Fuchs Plush Extreme Cream & Valve Job [ Tests pagina 38 ]

Fuchs staat bekend om zijn high-end boetiekversterkers, die we terugvinden in de backline van gitaristen als Al Di Meola, Dweezil Zappa en Joe Bonamassa. Het Amerikaanse bedrijf maakt onder de naam Plush ook een serie boetiekeffecten, waaronder deze twee overdrives.


Warwick Star Bass II [ Tests pagina 52 ]

Hij komt van dezelfde stamboom en draagt dezelfde naam, maar in hoeverre lijkt de semi-akoestische Warwick Star Bass II op zijn Framus-voorouder?


SWR Spellbinder Blue [ Tests pagina 54 ]

Het is voor iedere fabrikant een uitdaging om ook een kleine bascombo indrukwekkend te laten klinken. SWR probeert het met de Spellbinder Blue.


Line 6 POD Studio UX2 [ Tests pagina 56 ]

Line 6 zet een stap voorwaarts op het gebied van simulatie- en opnamesoftware voor gitaar. POD Studio bestaat uit de POD Farm software en een Line 6 audio-interface.


Sneltests [ Tests pagina 59 ]

Vox AmPlug Lead & Bass koptelefoonversterkers & Big John Hairy Balls boost/fuzzpedaal


Gebruikte gitaren [ Diversen pagina 60 ]

Vox MK VI


Gitaarschuur [ Diversen pagina 63 ]


Agenda [ Diversen pagina 76 ]


Wat ik geleerd heb: Andy Cairns [ Diversen pagina 81 ]


Rocklicks: Prince [ Workshops pagina 64 ]


Ritmegitaar: andere maatsoorten [ Workshops pagina 66 ]


Van blues naar jazz: de pentatoniek voorbij (8) [ Workshops pagina 67 ]


Basnoten: akkoorden maken uit toonladders [ Workshops pagina 69 ]


zoeken
zoeken