Gitarist 221 augustus 2009

«« Gitarist 222 september 2009

Inhoud Gitarist 221 augustus 2009


Derek Trucks [ Interviews pagina 16 ]

Veel mensen vinden hem de beste gitarist ter wereld en met zijn nieuwe album ‘Already Free’ bewijst de slidevirtuoos uit Florida dat ze best eens gelijk konden hebben. Derek Trucks is een weergaloze gitarist, wiens techniek even geweldig is als het gevoel in zijn spel.


Steve Vai [ Interviews pagina 28 ]

Vijfentwintig jaar geleden zette een jonge gitarist uit de band van Frank Zappa de wereld op zijn kop met het album ‘Flexable’. De eigenzinnige gitaarvirtuoos Steve Vai was onlangs in Nederland voor twee masterclasses onder de titel Alien Guitar Secrets.


Dweezil Zappa [ Interviews pagina 30 ]

Met zo’n achternaam ontkom je natuurlijk nooit aan het ‘zoon van’-stigma. Dat probeert Dweezil Zappa dan ook niet. Gitarist sprak hem voorafgaand aan zijn ‘Zappa Plays Zappa’-optreden afgelopen mei in Paradiso.


Andrew Barta [ Interviews pagina 39 ]

Ter gelegenheid van het twintigjarig bestaan van Tech 21 sprak Gitarist met Andrew Barta over zijn bijzondere uitvinding: de SansAmp, een analoog pedaal met versterker- en speakersimulaties.


De Staat [ Interviews pagina 44 ]

De Nederlandse rockband De Staat speelde al op Pinkpop, Parkpop en Sziget in Hongarije, en binnenkort is Lowlands aan de beurt. Gitarist Vedran Mircetic noemt Ritchie Blackmore en Billy Gibbons zijn grootste helden.


Marshall Haze MHZ40C [ Features pagina 20 ]

Geweldige klank, draagbaarheid en betaalbaarheid: ronkende promopraat, of heeft Marshall met de Haze combo echt een troef in handen?


Egnater Rebel 20 [ Features pagina 22 ]

Bruce Egnater werd bekend als versterkergoeroe in Detroit en omstreken en werkte onder andere met Rocktron en Randall samen. De afgelopen jaren zette hij onder eigen naam een betaalbare lijn versterkers op, waarvan wij de Rebel 20 testen.


Brunetti 059 [ Features pagina 24 ]

Wat voor de één het walhalla aan mogelijkheden is, kan voor de ander de welbekende bomen zijn waardoor men het bos niet meer ziet. De Italiaanse Brunetti 059 buizentop lijkt zo’n versterker.


Framus Ruby Riot II [ Features pagina 26 ]

De Ruby Riot II is een erg dynamische versterker: alle nuances in je spel komen goed naar voren. Kortom, een goed alternatief voor een Vox AC30.


Ibanez DN500 [ Features pagina 27 ]

Eenvoud siert de gitaar, zegt het spreekwoord. De Ibanez DN500 bewijst dat maar weer eens.


Duesenberg Pomona 6 [ Features pagina 32 ]

De toevoeging van palmbenders aan een lapsteel maakt de Pomona 6 tot een erg interessant instrument en iedereen die belangstelling heeft voor slidepartijen móet hier even naar kijken.


Santa Cruz Guitar Company [ Features pagina 40 ]

Ruud Houweling, gitarist en zanger van Cloudmachine, raakte verslingerd aan zijn Santa Cruz gitaar. Toen de band hun nieuwe album deels in Californië opnam, bracht hij een bezoek aan de Santa Cruz Guitar Company. Voor Gitarist schreef hij een verslag.


Seagull Maritime SWS Folk en Dreadnought [ Tests pagina 34 ]

Twee verschillende karakters uit hetzelfde nest, ook bij gitaren komt dit voor. Een klein maar fijn folkmodel en een recht voor zijn raap dreadnought, beide van het Canadese merk Seagull.


Pigtronix effecten [ Tests pagina 36 ]

Pigtronix is een kleine Amerikaanse firma die zich heeft gespecialiseerd in futuristische analoge effecten. Gitarist testte een aantal modellen.


Bugera BVP5500 bastop [ Tests pagina 46 ]

Bugera is het luxueuzere bijmerk van het roemruchte Behringer. Maar heeft dat ook consequenties voor het prijskaartje? We testten de BV5500 bastop.


Squier Classic Vibe ‘50s Precision [ Tests pagina 48 ]

Squier combineert oude en nieuwe ideeën in deze prachtige reïncarnatie van Fenders eerste elektrische bas.


Sneltests [ Tests pagina 49 ]

T-Rex Tonebug Reverb reverbpedaal & Zoom H4n draagbare stereorecorder


Gebruikte gitaren: Rickenbacker 360/12 [ Diversen pagina 50 ]


Gitaarschuur [ Diversen pagina 53 ]


Input [ Diversen pagina 6 ]

o.a. Susan Tedeschi, The Parlor Mob, North Sea Jazz, Dale Watson


Output [ Diversen pagina 60 ]

o.a. Tim Easton, Dream Theater, Susan Tedeschi, Dinosaur Jr, Killswitch Engage, Kiss, Eric Clapton & Steve Winwood


Agenda [ Diversen pagina 67 ]


Wat ik geleerd heb: Rinus Gerritsen [ Diversen pagina 73 ]


Rockabilly (2) [ Workshops pagina 54 ]


Basnoten: Metallica [ Workshops pagina 59 ]


zoeken
zoeken