Gitarist 227 februari 2010

«« Gitarist 228 maart 2010

Inhoud Gitarist 227 februari 2010


Harry Sacksioni [ Interviews pagina 16 ]

Met de cd/dvd/boek-box ‘Tijdgeest’ ter gelegenheid van zijn 40-jarige podiumjubileum en een aankomend optreden in het Concertgebouw staat Harry Sacksioni volop in de schijnwerpers. Niet dat hij daar ooit uit is weggeweest, want een trouwe schare fans vormt de basis van het succes van de fingerstyle-gitarist.


Michael Lee Firkins [ Interviews pagina 30 ]

In november 2009 deed Michael Lee Firkins in tien dagen tijd negen optredens in Nederland, van Leeuwarden tot Kerkrade. Gitarist sprak met hem in Zoetermeer, de enige show van de reeks die hij samen deed met collega-snarenwonder Richie Kotzen.


Bettie Serveert [ Interviews pagina 32 ]

Bettie Serveert is al bijna twintig jaar een vaste waarde in het internationale alternatieve gitaarcircuit. Met de nieuwe plaat ‘Pharmacy Of Love’ en een clubtour met Voicst-drummer Joppe Molenaar rockt de band harder dan ooit. We gingen langs bij gitarist Peter Visser.


NAMM 2010 [ Features pagina 44 ]

Hallen vol nieuwe spullen lokten de Gitarist-redactie andermaal naar het Californische Anaheim voor de jaarlijkse NAMM show. Dit is wat we hoorden en zagen...


Elektrische gitaar: de laatste 20 jaar [ Features pagina 50 ]

Gitarist viert dit jaar zijn twintigjarig jubileum. Een goede gelegenheid om terug te kijken op de afgelopen twee decennia van de elektrische gitaar. Wat is er veranderd en waarom? En hoe staan we er nu voor?


Betaalbare semi-akoestische gitaren [ Tests pagina 20 ]

Voor rockabilly is een authentieke look net zo belangrijk als het juiste geluid, maar een semi-akoestische gitaar in fiftiesstyling kost een fortuin. Toch?


St. Blues 61 South [ Tests pagina 24 ]

St. Blues is een minder bekend merk uit het hart van Amerika. De 61 South die wij hier testen heeft ondanks zijn eigenzinnige voorkomen een klassieke uitstraling.


Mesa/Boogie Mark Five [ Tests pagina 26 ]

Mesa/Boogie presenteert de Mark Five, het resultaat van veertig jaar ervaring met het bouwen van versterkers. Hoeveel Boogie kun je je nog meer wensen?


Cole Clark Fat Lady 2 AC [ Tests pagina 36 ]

Kan een relatief onbekend merk uit Australië het opnemen tegen de gevestigde namen in de akoestische gitaarwereld?


Zoom R16 [ Tests pagina 39 ]

Deze drie-in-één multitrackrecorder, audio-interface en softwarecontroller maakt je opnamesessies een stuk gemakkelijker.


Line 6 M9 [ Tests pagina 40 ]

109 effectmodellen in een kleine, draagbare doos: is dit het praktische apparaat waar we allemaal op hebben zitten wachten?


Gallien-Krueger Fusion 550 [ Tests pagina 56 ]

De naam Gallien-Krueger roept nog steeds associaties op met die compacte, maar luide MB combo’s, die vooral bij contrabassisten populair zijn. Maar Gallien-Krueger heeft al lange tijd veel meer in huis, zoals deze hybride Fusion 550 top.


Ibanez Mike D’Antonio Signature [ Tests pagina 58 ]

Mike D’Antonio, Killswitch Engage-bassist van het eerste uur, heeft sinds kort een signaturemodel bij Ibanez. Het gaat om een viersnarige actieve bas, die is gebaseerd op de SRX700 waar D’Antonio voorheen op speelde.


Sneltests [ Tests pagina 59 ]

Check-A-Board Red overdrive/booster & Wegen Gypsy Jazz handgemaakt plectrum


Input [ Diversen pagina 6 ]

o.a. Katatonia, El Pino & The Volunteers, Noorderslag


Gebruikte gitaren: Fender Telecaster Custom 1970–‘81 [ Diversen pagina 60 ]


Gitaarschuur [ Diversen pagina 63 ]


Output [ Diversen pagina 70 ]

o.a. Dave Rawlings Machine, Pat Metheny, Bettie Serveert, Thirty Seconds To Mars, John Fogerty, Black Rebel Motorcycle Club, John Gorka


Agenda [ Diversen pagina 73 ]


Wat ik geleerd heb: David Hollestelle [ Diversen pagina 81 ]


Jazzy blues 2 [ Workshops pagina 64 ]


Basnoten: Jack Bruce [ Workshops pagina 69 ]


zoeken
zoeken