Gitarist 228 maart 2010

«« Gitarist 229 april 2010

Inhoud Gitarist 228 maart 2010


Tim Knol [ Interviews pagina 18 ]

In een bomvolle theatertent op de binnenplaats van de Oosterpoort incasseerde de 20-jarige singer-songwriter-met-band Tim Knol tijdens Noorderslag glorieus de verwachte doorbraak. Gitarist sprak met Knol en zijn ‘begeleider’ Anne Soldaat.


The Mad Trist [ Interviews pagina 21 ]

De desertsound van The Mad Trist trok een volle Bizonzaal op Noorderslag en in januari kwam ook hun debuutplaat ‘Pay The Piper’ uit. Gitarist sprak in Groningen met zanger-gitarist Arthur von Berg en gitarist Jan Franzen.


Carl Verheyen [ Interviews pagina 34 ]

Carl Verheyen (Supertramp) is een gedreven muzikant die in veel genres thuis is. Hierdoor kon hij zich tot een veelgevraagde sessiegitarist ontwikkelen. \"Toen ik had besloten dat ik me niet tot één stijl wilde beperken, kwam het studiowerk vanzelf.\"


Orianthi [ Interviews pagina 36 ]

Orianthi was op weg wereldberoemd te worden als gitariste voor Michael Jacksons ‘This Is It’ shows in Londen. We weten allemaal hoe dat afliep. Maar met haar soloalbum ‘Believe’ bewijst Orianthi ook zonder de King of Pop overeind te kunnen blijven.


Fear Factory [ Interviews pagina 44 ]

Zeven jaar na Dino Cazares’ vertrek uit Fear Factory lieten hij en zanger Burton C. Bell weten weer samen te werken aan een nieuw album, ‘Mechanize’. Gitarist sprak Cazares over zijn terugkeer op het oude nest en de frictie met voormalige bandleden.


Fender American Specials [ Tests pagina 22 ]

Als wij van een nieuwe serie Amerikaanse Fender gitaren horen, dan is onze interesse natuurlijk gewekt. We waren er dan ook snel bij om te ontdekken wat er zo speciaal is aan deze Special Stratocaster, Stratocaster HSS & Telecaster.


Marshall JMD:1 [ Tests pagina 26 ]

Marshall springt in het digitale diepe, met behulp van een stuk of vier EL34’s. Als dat niet intrigerend is… Wij testten de JMD:1 50-watt 1x12 combo en 100-watt top.


TC Electronic PolyTune [ Tests pagina 29 ]

Zes snaren tegelijk aanslaan en onmiddellijk kunnen zien welke er vals zijn: een toekomstbeeld? Vanaf nu niet meer!


Kramer Pacer Classic [ Tests pagina 31 ]

Deze klassieker uit de jaren ’80 is nieuw leven ingeblazen en hangt nu voor een prikkie in de winkel. Opbergen die gerelicte gitaren, hier is de superstrat!


Line 6 Spider IV 75 [ Tests pagina 32 ]

Heeft deze spin echt nieuwe trucs geleerd? We richten onze kijker op deze nieuwste serie digitale modelingversterkers van Line 6.


Morgan W510SCE & W309SCE [ Tests pagina 40 ]

Twee mooie dreadnoughts uit Noorwegen voor een even mooie prijs. Maar is er ook op alle details gelet?


Eventide Pitchfactor [ Tests pagina 42 ]

Eindelijk is de vermaarde Eventide Harmonizer verkrijgbaar als effectpedaal. De Pitchfactor is na de Timefactor en de Modfactor het derde effect dat Eventide in pedaalvorm uitbrengt.


Orange Terror Bass [ Tests pagina 46 ]

Drie jaar geleden introduceerde Orange de Tiny Terror, een kleine 15-watt buizenversterker die een enorme scheur kan opzetten. Nu is er de Terror Bass, speciaal voor bassisten.


Mayones Jabba 4 Classic [ Tests pagina 48 ]

De Jabba 4 Classic is een op de Fender Jazz Bass gebaseerde bas van de Poolse bouwer Mayones.


BreezSong JamHub GreenRoom [ Tests pagina 49 ]

De JamHub trok de aandacht van de Gitarist-redactie - en van alle anderen binnen onze uitgeverij die in een bandje spelen. Hoe is de virtuele oefenruimte ons bevallen?


Boss eBand JS-8 [ Tests pagina 50 ]

Gezien de innovatieve reputatie van het bedrijf is het geen volslagen verrassing dat Boss met een apparaat komt dat zowel een uitstekende oefenhulp als prima opnamegereedschap is


Sneltests [ Tests pagina 52 ]

Roger Mayer Metalloid tweebands distortionpedaal & Laney Cub 8 en Cub 10 buizencombo’s


Gitaarschuur [ Diversen pagina 53 ]


Gebruikte gitaren: Fender Jaguar 1962–1975 [ Diversen pagina 54 ]


Input [ Diversen pagina 6 ]

o.a. Ralph de Jongh, Katzenjammer


Output [ Diversen pagina 62 ]

o.a. It Might Get Loud, Jimi Hendrix, Motorpsycho, Airbourne, Tommy Emmanuel & Frank Vignola, Richard Bona, The Soft Pack


Agenda [ Diversen pagina 65 ]


Wat ik geleerd heb: Anton Goudsmit [ Diversen pagina 73 ]


De ultieme bluesgitaarles (1) [ Workshops pagina 56 ]


Basnoten: Cliff Williams [ Workshops pagina 61 ]


zoeken
zoeken