Gretsch Streamliners nu ook met P-90 elementen

Semi-hollow gitaren uitgerust met FideliSonic 90s

Merknieuws 28-05-2021 10:05

Je vindt de nieuwe pick-ups in de G2655 en de G2622 uit de betaalbare Streamliner serie. Deze gitaren zijn ook verkrijgbaar in een versie met een tremolosysteem van Bigsby.

Geschreven door Rob Laing

Specificaties
De G2655 en G2655 bestaan uit gelamineerd mahonie met een blok van spar, dat door de lengte van de klankkast loopt. De grote f-gaten zorgen voor een grote akoetische uitstraling van het geluid. Zowel op de klankkast als de hals vind je witte een strook van witte afwerking. De hals heeft een slanke u-vorm en 22 fretten op laurierhout met een radius van 12". De twee FideliSonic P90s bedien je met volumeknoppen, een master volumeknop, een master toonknop en een schakelaar met drie standen.

Het verschil in de twee modellen zit vooral in de grootte van de klankkast.

 

Kleuren
De G2655T is uitgerust met een Bigsby B50 en komt in de kleuren Two Tone Midnight, Two Tone Mint Metallic en Two Tone Sahara Metallic. De G2655 heeft een V-Stopbar snarenhouder en is beschikbaar in Brownstone en Claret Burst.

De G2622 krijgt de kleuren Claret Burst en Havana Burst toebedeeld. Voor de G2622T zijn Brownstone, Gunmetal en Forge Glow gereserveerd.

Je hoort hoe de nieuwe modellen van Gretsch klinken in de video hieronder.

Meer info op gretsch.com

zoeken
zoeken