Weer een nieuw Fuzzpedaal van Boss!

Waza Craft FZ-1w

Merknieuws 11-11-2021 11:37

BOSS introduceert de FZ-1W Fuzz, het nieuwste lid binnen de high-end Waza Craft-familie van compacte effectpedalen. De compleet analoge FZ-1W is tot stand gekomen door een grondige analyse van vele legendarische fuzz-pedalen. Hij levert de inspirerende klank, feel en vibe van klassieke fuzz, in een betrouwbaar modern ontwerp. En zoals alle Waza Craft-pedalen heeft de FZ-1W hoogwaardige componenten voor prestaties van topkwaliteit, en verschillende bedieningsmodi voor maximale veelzijdigheid.

Vorig jaar kwam Boss in samenwerking met Sola Sound met de TB-2w Tone Bender, de Boss-versie van dit klassieke fuzzpedaal. Op de Waza Craft-afdeling van het Japanse bedrijf zullen ze hierdoor geïnspireerd zijn geraakt om hun eigen fuzz nog eens grondig onder de loep te nemen. Het resultaat is de Waza Craft FZ-1w.

Analoog
Om gelijk maar met het belangrijkste aspect te beginnen: in tegenstelling tot de Boss FZ-5 Fuzz is deze FZ-1w volledig analoog en gebruikt hij de stabiele silicium diodes om de bekende zaagtandoversturing te genereren.

Zoals elk Waza Craft pedaal heeft hij twee modi, hier zijn dat Vintage en Modern. In vintage modus krijg je klassieke 'spetterende' fuzzklanken waarbij je met de toonregelaar zowel de lage als hoge frequenties aan kan passen.
Schakel je over naar modern, dan krijg je een verfijndere oversturing met meer focus op de middentonen - ideaal voor moderne leadsounds. De toonregelaar past hier alleen de hoge frequenties aan zonder de middentonen te beïnvloeden.

Meer info: boss.info

zoeken
zoeken