Gitarist videoverslag: Ibanez 2022 modellen!

Akoestisch en elektrisch

Merknieuws 20-01-2022 12:01

Ook dit jaar is er geen NAMM Show in januari waar we al het productnieuws kunnen bekijken. Daarom nodigde fabrikant/distributeur Hoshino ons uit in hun ruime showroom in Mijdrecht om alle nieuwe Ibanez-modellen voor 2022 te komen bekijken. We maakten er een videoreportage van en lichten een aantal modellen verder toe in de tekst. Ga er rustig even voor zitten en geniet van al het nieuws!


Van A tot Z
Voor het eerst is er een zevensnarige gitaar uitgebracht in de AZ-serie. Deze AZ427P1PB heeft een tweepuntstremolo en Seymour Duncan Hyperion humbuckers. Dankzij het dyna-MIX10 systeem haal je hier tien verschillende klanken uit. Van standaard humbucker tot singlecoil en gecombineerde sounds, al dan niet uit fase. Hij is afgewerkt in charcoal black burst, waardoor de getekende populieren top mooi uitkomt.


Ibanez AZ427 zevensnaar

RG(T)
De RGT1220 die je op de video ziet is er in drie varianten. Zo is er een zelfde model met vaste brug (RGT1221) en nog een versie met tremolo en een singlecoil tussen de twee DiMarzio humbuckers. 
Zoals gezegd staat de T voor 'neck-thru' - deze modellen hebben dus een doorlopende halsconstructie, waarbij de hals is opgebouwd uit zeven delen esdoorn en notenhout. Als dat niet voor stabiliteit en sustain zorgt...


Ibanez RG5120 in polar lights afwerking

Dan is er nog de RG5120, gewoon met geschroefde hals. Hij is uitgerust met twee Fishman Fluence Modern Ceramic humbuckers en is beschikbaar in de blauw doorschijnende 'frozen ocean' afwerking of, zoals hier afgebeeld, in 'polar lights', waarbij de kleur verandert als het licht anders op de gitaar valt.


De nieuwste Ibanez GB10

George Benson
De nieuwe GB10 die in de video is te zien, heeft een body die uit esdoorn is opgebouwd met twee GB Special minihumbuckers. De toets is van ebben en de gitaar is gemaakt voor het 45 jarig jubileum van de samenwerking van Ibanez met de legendarische gitarist.

Advanced Acoustic Dreadnought
Van de getoonde AAD50 met cutaway en elektronica is ook een akoestische versie beschikbaar zonder cutaway. Deze Grand Dreadnought, zoals Ibanez hem noemt, is de meest betaalbare gitaar uit de AAD serie, maar heeft wel de specifieke eigenschappen, zoals de vergrootte body en X-M bracing.


De X-M bracing, zoals die wordt toegepast in de AAD serie

Iceman
Ten slotte kunnen we de UICT10 Iceman Ukelele niet onvermeld laten. Dit tenor model heeft een ingebouwde voorversterker en kan dus eenvoudig op het podium bespeeld worden. Waarschijnlijk de coolste uke van 2022!


Ukelele met Iceman body

Meer info: ibanez.com

zoeken
zoeken