AmpMan pedaalversterker van Hughes & Kettner nu leverbaar

Met Spirit Tone Generator technologie van H&K

Merknieuws 06-05-2022 10:05

Een van de interessante trends van de laatste jaren is de opkomst van de pedaalversterkers. Hughes & Kettner kwam vorig jaar met de AmpMan en die is nu ruim verkrijgbaar.

Pedaalversterkers hebben twee grote voordelen: ze zijn meestal goedkoper dan een gelijkwaardige verterkertop en veel draagbaarder. H&K wendt hun Spirit Tone Generator aan voor de AmpMan: een analoge signaalprocessor die wordt gebruikt om het gedrag van gitaarversterkers met buizen na te bootsen.

Importeur Algam Benelux maakte een video om de AmpMan voor te stellen. 

De AmpMan-serie is de opvolger van H&K's TubeMan-pedaal uit het begin van de jaren negentig en debuteert met twee modellen: de Classic en Modern. Het zal geen verrassing zijn dat de AmpMan Classic vintage-achtige cleane tonen en classic rock drive dekt, terwijl de Modern staat voor sprankelende cleans en high-gain.

Beide pedaalversterkers hebben een 50-watt Ultra-Responsive eindtrap en bevatten ook de nieuwste versie van de H&K's Red Box AE+ emulator met acht luidsprekersimulaties.

 

Elk AmpMan-model heeft twee kanalen, met onafhankelijke regelaars voor volume, gain, sag, resonance, toon en presence. Er is ook een mastervolumeregelaar en een voetschakelbare soloboost met niveauregelaar.

Naast kanaalselectie kan per kanaal een boost met de voet geactiveerd worden, net als de FX-loop, die een ingebouwde noisegate heeft om  integratie met een pedalboard makkelijker te maken.

Richtprijs van beide modellen AmpMan: € 329,-

algambenelux.be

 

zoeken
zoeken