Taylor presenteert haar luxe vlaggenschip, de Builder's Edition 814ce

De Grand Auditorium in luxe vorm

Merknieuws 01-05-2023 11:05

Wie zich een Taylor voorstelt komt al snel bij de 814 uit: de Grand Auditorium bodyvorm met palissander achterkant en een sparren top in luxe uitvoering. Niet vreemd dus, dat het merk uit San Diego dit model toevoegt aan zijn Builders Edition collectie, waarbij de gitaar in een nog luxere uitvoering wordt uitgebracht.


Voor deze Builders Edition uitvoering van het 814 model heeft Taylor uitgepakt met een Adirondack sparren top gemaakt uit vier gespiegelde delen. De curve wing op deze gitaar zie je alleen op modellen uit de Builders Edition collectie. Om de gitaar nog ergonomischer te maken is niet alleen een 'armrest' toegevoegd, maar ook een afgeschuinde Venetiaanse cutaway, waardoor je moeiteloos de hoogste noten op de ebben toets kan raken. 

Als stemmechanieken zijn Gotoh 510 tuners in antique gold gemonteerd met een ratio van 21:1 die het mogelijk maken om heel nauwkeurig te stemmen.


We zouden het haast vergeten, maar natuurlijk is deze 814ce voorzien van het V-Class bracing system en ES2 elektronica. Daarbij is het 't enige Builders Edition model met een hoogglans afwerking, met prachtige Kona Edgeburst van het achterblad.


Het achterblad is voorzien van de Kona Edgeburst

Zie voor meer informatie de website van Taylor

zoeken
zoeken