Takamine Global Line: betaalbaar vakmanschap

Stage ready dreadnougths en NEX-modellen van verschillende houtsoorten

Merknieuws 20-09-2023 14:56

Takamine’s nieuwe Global Line gitaren zijn ideaal voor zowel beginners als gevorderde gitaristen en bieden uitzonderlijk speelcomfort en een mooie afwerking tegen een scherpe prijs.


De lijn betstaat uit twee Serie 11- en twee Serie 12-modellen die verschillen in de gebruikte houtsoorten voor het bovenblad. Elke serie biedt een standaard dreadnought-vorm en een compactere NEX-vorm.

Voor de Serie 11 is  okoumé  (verwant aan mahonie) gekozen als houtsoort voor het bovenblad, de zij- en achterkant en de hals, en jatoba voor de toets. Het geluid van deze houtcombinatie is rijk aan middentonen en biedt een weelderige, warme klank.

 

Het sparrenhout van de top van de Serie 12-modellen combineert perfect met het okoumé van de zij- en achterkant en zorgt voor een mooi helder geluid. Ook hier is gekozen voor een okouné hals en een jatoba toets.

Alle modellen uit de Global Line-serie hebben een korte mensuur van 630 mm, wat dankzij de lagere snaarspanning bijdraagt aan het zachte, warme geluid van de gitaren.

Als je het podium opgaat met een van deze Takamines kun je gebruikmaken van de ingebouwde TP-3G voorversterker. Met de geïntegreerde 3-bands equalizer en chromatische tuner kun je eenvoudig het geluid vinden dat je nodig hebt.

Alle vier de modellen hebben 20 frets en verchroomde hardware en zijn afgewerkt met transparante zijdeglanslak. Met prijzen van rond de 400 euro is deze Global Line ook zeer vriendelijk voor je portemonnee.

Meer informatie vind je op sites van Takamine en Algam Benelux.

zoeken
zoeken