PRS brengt S2 serie naar hoger niveau

Nu met elementen en elektronica uit Maryland USA

Merknieuws 22-04-2024 11:08

PRS Guitars rust de S2 serie vanaf dit jaar uit met Amerikaanse pickups en elektronica - dezelfde pickupmodellen en elektronicaconfiguraties en -componenten die je ook op de gitaren uit de Core serie vindt. PRS introduceerde de S2 Series in 2013 om nieuwe ontwerpen met een scherpe prijs uit te brengen en daarmee een nieuwe groep gitaristen aan te spreken. S2 staat voor "Stevensville 2" en werd vernoemd naar een tweede productielijn die werd gecreëerd in de PRS PRS fabriek in Stevensville, Maryland.

"Het is gewoon logisch," zei Paul Reed Smith. "We hebben de afgelopen jaren ijverig aan pickups gewerkt en grote vooruitgang geboekt. Om de S2 Serie te voorzien van de levendigheid die voortkomt uit dit soort aandacht voor detail was de volgende logische stap voor deze instrumenten."

Voorzien van PRS' befaamde 85/15, 58/15 LT en eigen Narrowfield en TCI pickups - gemaakt in de PRS fabriek in Maryland - heeft de S2 Series nu meer PRS DNA dan ooit. Naast de elementen is ook de overige elektronica hetzelfde als je vindt op de PRS Core-instrumenten, inclusief potentiometers en andere componenten. Ten slotte hebben alle elektrische PRS gitaren die in Maryland zijn gemaakt een nitrocellulose afwerking. Deze afwerking is dun voor een resonerende, organische klank. Daarnaast voelt de nitro afwerking natuurlijk aan, wat zorgt voor een prettige speelervaring.

PRS S2 Vela Satin Charcoal

Met dertien verschillende modellen biedt de S2 Series zowel variaties op bekende PRS-modellen (zoals de Custom 24 en McCarty 594) als unieke ontwerpen zoals de S2 Vela, S2 Standard 22 en S2 McCarty 594 Thinline.

Meer info: prsguitarseurope.com

zoeken
zoeken