Benefiet voor Joep Pelt

Gitarist herstellende van zwaar auto-ongeluk

Muzieknieuws 17-02-2012 07:02

Gitarist-zanger en Radio 6-presentator Joep Pelt is zwaargewond geraakt bij een auto-ongeluk in Zuid-Afrika. Pelt was daar in januari op vakantie samen met zijn vrouw Hester, die bij het ongeluk om het leven is gekomen. Op dinsdag 13 maart is er een benefietavond voor Pelt gepland in de Amsterdamse Melkweg, met medewerking van o.a. Harry Sacksioni, Moke, Lucky Fonz III, Tim Knol en Arthur Adam.

Pelt is na het ongeluk op 9 januari in kritieke toestand per helikopter naar Johannesburg overgebracht, waar hij zes keer werd geopereerd. Zijn toestand is inmiddels stabiel. Joep Pelt werd bekend door zijn muzikale reizen naar de Mississippi-delta en Mali, waar hij samenspeelde met bekende gitaristen als R.L. Burnside, T-Model Ford, Ali Farka Touré en Lobi Traoré.

Met de in 2010 overleden Lobi Traoré maakte Pelt het album ‘I Yougoba’, waar Pelt in oktober 2006 over vertelde in Gitarist. Hij speelde op festivals als South By South West, North Sea Jazz, Mundial, Oerol en in zalen als Vredenburg, Paradiso en het Bimhuis. De laatste plaat van Joep Pelt, ‘Stolen Serenades Volume One’, verscheen eind 2011 en werd besproken in Gitarist 249.

De aankomende optredens van Pelt in maart in Frankrijk zijn tot nader order uitgesteld. Op dinsdag 13 maart wordt er een benefietavond in de Melkweg georganiseerd, als mentale ondersteuning en om geld in te zamelen voor het bespoedigen van Joeps herstel. Onder meer Moke, Lucky Fonz III, Tim Knol, Arthur Adam, The Ex, Mdungu en Harry Sacksioni zullen hier optreden.

De voorverkoop voor 'Support Joep Pelt' start zaterdag 18 februari via de Melkweg. Kaarten kosten 15 euro, de gehele opbrengst gaat Pelt.

zoeken
zoeken