Gitarist Poll Awards 2024 uitgereikt!

Muzieknieuws 02-06-2024 13:06

Jaarlijks kiezen de lezers van Gitarist wie ze ‘het beste’ van het afgelopen jaar vonden, in diverse categorieën. Op de Bridge Guitar Convention, zaterdag 1 juni in Muziekgebouw Eindhoven hebben we de Gitarist Poll Awards uitgereikt aan de winnaars. (foto's door Eric van Nieuwland)

Op de foto boven v.l.n.r.:
Steven Faber (redactie)
Karel Ilsbroukx van Boss (beste effect: Boss DS 1w Distortion)
Remko Drubbel (en dochter) van Fender (drie awards: Fender Player Acoustasonic Jazzmaster, Fender Tone Master Princeton Reverb en Fender American Vintage II)
Erk Willemsen (redactie)
Mark Bogert (metalgitarist van het jaar én gitarist van het jaar)
Bert Meulendijk (all time favourite)
Co Koenen (redactie)
Peter Kurten van Pro Media Connect (beste software: IK Multimedia Amplitube Tonex Capture).

Leif de Leeuw kon niet meer bij het maken van de groepsfoto zijn, want moest met gezwinde spoed naar het buitenpodium van Bridge Around Town voor een optreden met zijn Leif de Leeuw Band. 

Mark Bogert werd door de lezers van Gitarist gekozen tot Metalgitarist van het jaar én Gitarist van het jaar. 

Bert Meulendijk kreeg de award als 'All Time Favourite' 


Remko Drubbel (en dochter) van Fender ontving drie awards:

Beste elektrische gitaar: Fender American Vintage II
Beste akoestische gitaar: Fender Player Acoustasonic Jazzmaster
Beste gitaarversterker: Fender Tone Master Princeton Reverb


Karel Ilsbroukx, productmanager van Roland/Boss nam de award in ontvangst voort beste effect: Boss DS 1w Distortion.

Peter Kurten van dsitributeur Pro Media Connect ontving de Gitarist Poll Award voor beste software: IK Multimedia Amplitube Tonex Capture.


Harley Benton won de Gitarist Poll Award voor 'beste accessoire van het jaar', de Harley Benton Spaceship pedalboards. Benedict van Harley Benton kon er niet bij zijn in Eindhoven en bedankte de lezers met een videoboodschap. 


Ad Vandenberg won de award voor Pop/rock gitarist van het jaar. Hij kon er niet bij zijn, maar schreef ons: 'Wederom vind ik het een grote eer om deze award te mogen krijgen en het feit dat deze voornamelijk door collegagitaristen wordt toegekend maakt het alleen maar eervoller. Helaas ben ik niet in het land en lukt het me niet om de award in ontvangst te nemen, erg jammer want het ziet er uit als een mooie dag. Ik hoop er de volgende keer bij te zijn!'


Ook Richard Hallebeek was verhinderd: 'Ik ben dit weekend in de studio in Drenthe om mijn nieuwe cd op te nemen. Volgende keer graag weer!'


Ook Harry Sacksioni kon er niet bij zijn: 'Ik zit nog midden in mijn 50 jaar solo jubileumtournee en op 1 juni speel ik in Heerenveen op het Oranjewoud Festival speel. Ik kan er dus helaas niet bij zijn.'

Check alle uitslagen van de Gitarist Poll Awards 2024 elders op Gitarist.nl

zoeken
zoeken