aanmelden
Gitaarfeest rondom uitreiking Sena European Guitar Award aan Steve Vai
3-daags programma vol stergitaristen!
Muzieknieuws 28-06-2016 15:28
Op 9 juli krijgt de Amerikaanse gitarist Steve Vai de SENA European Guitar Award uitgereikt in Gebouw-T in Bergen op Zoom. Naast een fraai avondprogramma vinden er in de dagen voorafgaand aan de uitreiking diverse gitaarclinics en optredens plaats. Gitaristen die hun opwachting zullen maken zijn onder meer Rob Winter, Ruben Hoeke, Jan Akkerman, Dany Lademacher en Steve Vai zelf.

We kondigden het elders op de site al aan: het was een gemakkelijke keuze volgens de juryvoorzitter Jean-Paul Heck. Steve Vai krijgt op 9 juli aanstaande de SENA European Guitar Award (SEGA) uitgereikt. Zo treed hij in de voetsporen van o.a. Brian May (Queen), Slash (Guns 'n Roses) en Jan Akkerman, die de befaamde internationale prijs eerder in ontvangst mochten nemen.

De festiviteiten rondom de Sena European Guitar Award starten al op donderdag 7 juli. Die avond geeft voormalig  Marco Borsato-gitarist Rob Winter samen met sessie- en bluesgitarist Ruben Hoeke een clinic in Gebouw-T. Later die avond kan men genieten van optredens van twee bands van het Amsterdams Conservatorium in café ’t Slik in Bergen op Zoom. 

rh

Ruben Hoeke

De vrijdag wordt gestart met een gitaarclinic door voormalig Anouk- en Keith Caputo-gitarist Jack Pisters gevolgd door een optreden van een groep met louter  topmuzikanten in ’t Provoosthuis. Deze topmuzikanten zijn gitarist Xander Hubrecht en bassist Ralf Pouw (band van VanVelzen), toetsenist Stef de Hond (van onder meer Gare du Nord) en drummer Marijn van den Berg (o.a. Jan Akkerman en Trijntje Oosterhuis). 

avb 

Ad Vandenberg

Tijdens de Award-uitreiking op zaterdag 9 juli zal bovengenoemde band de voormalige winnaars Jan Akkerman en Dany Lademacher begeleiden. Ad Vandenberg, die eerder met Vai in de hardrockband Whitesnake speelde, zal de award uitreiken. Daarnaast treden onder meer zangeres Anneke van Giersbergen, de band Navarone, gitarist Richard Hallebeek en de gitaartalenten Tom Renet en Rick Moonen op. Prijswinnaar Steve Vai sluit met zijn eigen band de avond af. 

Ga voor meer informatie en tickets naar www.sega-award.com en www.gebouw-t.nl De Award-avond zelf is al uitverkocht.